slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

70 χρόνια λειτουργούσε το ταβερνάκι στον Νέστο και το κλείσανε για να φυτέψουν δέντρα!!! (που πάει ο Τουρισμός μας;)

Γράφει ο φίλος μου Γιώργος Γανίτης στο κ-τύπο στην Καβάλα: Μετά από πολύχρονους δικαστικούς αγώνες, ήρθε η τελεσίδικη απόφαση από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης, να κλείσει το γνωστό σε όλους παραποτάμιο ταβερνάκι “Ο Νέστος”, μετά από 70 χρόνια λειτουργίας του. Το αιτιολογικό ήταν πως είναι αναδασωτέα περιοχή. Τρεις γενιές κράτησε το ταβερνάκι με νύχια και με δόντια, η οικογένεια Παπαθεοδώρου και ήταν ο λόγος να πηγαίνουν εκεί χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, να απολαύσουν τη φύση, σε συνδυασμό με ένα γευστικό γεύμα, ή ένα καφέ.

Σε άλλη χώρα, το σίγουρο είναι πως μια τέτοια πρωτοβουλία θα ενισχυόταν στο πλαίσιο στήριξης του τουρισμού της περιοχής. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον το σημείωμα με το οποίο αναγγέλλουν το κλείσιμο της ταβέρνας “ο Νέστος” οι ιδιοκτήτες της, στην σχετική ανάρτηση:

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

“Δυστυχώς αυτή η δημοσίευση δεν έχει ευχάριστα νέα για την οικογένειά μας. Το περιβόητο ταβερνάκι μας που στέκει αγέρωχο δίπλα στο ποταμάκι εδώ και 70 ολόκληρα χρόνια, μας το κλείσανε… απίστευτο και όμως αληθινό!!! Μετά από ούτε εγώ θυμαμαι, πόσα δικαστήρια, αυτή την φορά η απόφαση ήταν καταπέλτης: ”Η ΠΕΡΙΟΧΉ ΚΥΡΗΧΘΗΚΕ ΑΝΑΔΑΣΩΤΕΑ”…η Διοικητική απόφαση από τη γενική γραμματεία της Δημόσιας διοίκησης θεωρεί ότι καταπατάμε την περιοχή με αποτέλεσμα το κράτος να χάνει από εμάς…γελοίο ε?…ότι δηλαδή 10-20 δέντρα θα φέρουν πιο πολύ κέρδος στο κράτος από το μαγαζί μας που πληρώνει όλες του τις υποχρεώσεις επί τόσα χρόνια σε αυτό το κράτος που πάει κατά διαόλου…

Δεν θα μείνω στα διαδικαστικά, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν βγάζω άκρη, αλλά δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστο το αποτέλεσμα.Οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε την πορεία και την ιστορία του “Νέστου” μας που ως γνωστόν είναι η κληρονομιά μας από τον παππού μας που πέρασε στα χέρια του πατέρα μας και αργότερα στα αδέρφια μου.Μια κληρονομιά για την οποία είμαστε πολύ περήφανοι και νιώθουμε πραγματικά ευλογημένοι καθώς μετά από τόσα χρόνια αγαπήσαμε και δεθήκαμε ολοκληρωτικά τόσο με την δουλειά μας, όσο και με τον πανέμορφο αυτό τόπο που έγινε κυριολεκτικά το δεύτερο σπίτι μας.

Και κάπως έτσι περνούσαν τα χρόνια με αγάπη και μεράκι για το ταβερνάκι μας και με σεβασμό και χαμόγελο στους χιλιάδες επισκέπτες και πελάτες που μας τίμησαν όλα αυτά τα χρόνια.Αλλά όπως κάθε παραμύθι και ιστορία έχει έναν κακό λύκο, αναμενόμενο ήταν να έχει και ο “Νέστος” μας τον δικό του.Μόνο που στην δική μας περίπτωση, αποδείχτηκε ότι ήταν κοπάδι… ένα κοπάδι που μας έβαλε σε έναν αγώνα δρόμου για το ΔΙΚΟ μας μαγαζί που δεν το κλέψαμε από κανέναν, για το ΔΙΚΟ μας μαγαζί που δεν δανειστήκαμε ποτέ και τίποτα… ένας αγώνας ψυχοφθόρος για να προστατέψουμε την ΔΙΚΗ μας επιχείρηση.

Οι καταγγελίες και τα δικαστήρια πηγαίνανε σύννεφο…είμαι σίγουρη ότι ακόμα και ο Κωστής και η Δόμνα έχουν χάσει τον λογαριασμό… Πολεοδομία, Δασαρχείο, Αστυνομία, ΔΕΚΟ, Οικολόγοι και κάθε φορά ξανά από την αρχή.Και να φανταστείτε ότι μέχρι πέρυσι σε ένα από τα πολλά δικαστήρια, ούτε οι ίδιες οι Υπηρεσίες δεν ξέρανε που ανήκει αυτό το ευλογημένο μαγαζακι μας, που όμως εδώ και τόσα χρόνια λειτουργεί με νόμιμη άδεια και πληρωμένες όλες του τις υποχρεώσεις.

Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στο σήμερα που όπως όλα τα μαγαζιά, λόγω κρίσης έτσι και ο “Νέστος” μας παρόλες τις αντιξοότητες πάλευε καθημερινά με την ίδια αγάπη και μεράκι για να βγάλει τα έξοδα του και από τα 10 του ταμείου να πρέπει να δώσει τα μισά και παραπάνω ξανά και ξανά σε δικηγόρους, παράβολα και ότι άλλο απαιτούσε ο αγώνας που σταματημό δεν είχε.Και φτάσαμε στο τώρα που δυστυχώς η τύχη δεν ήταν με το μέρος μας.Η απόφαση ρητή και κατηγορηματική…και ξαφνικά σφράγισε ο “Νέστος” μας.Η ΔΙΚΗ μας οικογενειακή επιχείρηση, το ΔΙΚΟ μας δεύτερο σπίτι, χωρίς χρέος, χωρίς δανεικά και γεμάτο αναμνήσεις και αγάπη από τις 3 γενιές της οικογένειας Παπαθεοδώρου που αυτή την στιγμή, ένα χαρτί απλά μας ακυρώνει και μας αδειάζει ψυχικά.Νυσάφι πια!!! Σπείρτε λοιπόν τα δέντρα σας αφού τα θεωρείτε πιο σημαντικά από την ανθρώπινη επιβίωση, να κάνουν παρέα τα χιλιάδες άλλα που ήδη υπάρχουν στο δάσος.

Αυτά τα λίγα έτσι για την ιστορία μας και πιστέψτε με είναι όντως πολύ λίγα μπροστά σε αυτά που ζήσαμε στο πέρασμα όλων αυτών των χρόνων.Η οικογένειά μας ευχαριστεί από καρδιάς τους φίλους, πελάτες και επισκέπτες που μας τίμησαν και μας στηρίξαμε με την βοήθεια και την παρουσία τους και γω προσωπικά οφείλω να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στον Κωστή και την Δόμνα που παρόλα αυτά μείνανε αγαπημένοι και ενωμένοι και δεν το βάλανε κάτω ποτέ, κρατώντας την υπόσχεση που δώσανε στον μπαμπά μας.Ξερω καλα πως και ο μπαμπας μας που μας βλεπει απο ψηλα, νιωθει το ιδιο περηφανος για τα παιδια του που παλεψανε για το βιός τους με νυχια και με δόντια. Μεγάλη υπόθεση να αγωνίζεσαι με αξιοπρέπεια σε έναν αγώνα άνισο μέχρι τελικής πτώσεως!!!”

 

σ.ε. Το ταβερνάκι Ψησταριά Νέστος βρίσκετε από την πλευρά της Χρυσούπολης και είχε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα ήταν δε το μοναδικό σημείο να ξαποστάσει ο επισκέπτης του Νέστου… τι να π και τι να γράψω για την Τουριστική προοπτική που δίνουν οι πολιτικοί μας και οι υπηρεσίες του κράτους στον τόπο μας… απίστευτες καταστάσεις…

Σχετικά Άρθρα