slider Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

7 καθημερινές συνήθειες για να γίνουμε πιο έξυπνοι και πιο δραστήριοι τη νέα χρονιά!

 Πόσο δύσκολο είναι άραγε το να βελτιώνουμε διαρκώς τον τρόπο που σκεπτόμαστε; Απαιτείται υπερβολικά πολύς χρόνος και αφοσίωση, ώστε να διευρύνουμε την ακρίβεια και ευελιξία της σκέψης μας; Σας παρουσιάζουμε 7 εύκολους και απλούς τρόπους, τους οποίους μπορούμε όλοι να εντάξουμε στην πραγματικότητα μας, και  θα μας βοηθήσουν να γινόμαστε όλο και πιο έξυπνοι, μέρα με τη μέρα.

Σας τους παρουσιάζουμε:

  1. Δέκα ιδέες κάθε πρωί

Επικεντρώστε την σκέψη σας, όπου εσείς θέλετε: σκεφθείτε τρόπους να μειωθεί η παγκόσμια φτώχεια ή η ανεργία της χώρας σας, ή απλώς αναζητήστε λύση σε κάποιο πρόβλημα της καθημερινότητας σας. Ή προχωρήστε στο μυαλό σας μια ιδέα για κάποιο σενάριο, για παράδειγμα. Το σημαντικό δεν είναι το με ποιο ακριβώς θέμα θα ασχοληθείτε, αλλά το γεγονός πως το μυαλό σας βρίσκεται σε λειτουργία και επομένως «γυμνάζεται». Εξάλλου, ποιος ξέρει που μπορεί να οδηγήσει εν τέλει η ιδέα σας;

  1. Να διαβάζετε τα νέα το πρωί

Η ανάγνωση των ειδήσεων στο κινητό ή και στον σταθερό υπολογιστή σας το πρωί σας προσφέρει μια τελείως διαφορετική πρόσληψη και θέαση της πραγματικότητας και των όσων λαμβάνουν χώρα ανά τον πλανήτη. Μαθαίνετε να σχηματίζετε την δική σας άποψη και να εντοπίζετε τις συνδέσεις που πιθανόν υπάρχουν, ανάμεσα σε πράγματα, καταστάσεις και ειδήσεις που ίσως προηγουμένως να αγνοούσατε. Πέραν αυτού, έχετε και περισσότερα θέματα για να συζητήσετε με τους φίλους σας ή για να ξεκινήσετε συζητήσεις σε πάρτι. (φυσικά ξεκινάμε κάθε πρωί με την XanthiNews.gr).

  1. Αντί να δείτε τηλεόραση, προτιμήστε εκπαιδευτικά βίντεο

Κάποιες φορές, είναι πολύ πιο ευχάριστο να παρακολουθείτε ντοκιμαντέρ και βίντεο σχετικά με θέματα που σας ενδιαφέρουν, από το να διαβάζετε για αυτά και, σε αυτή την περίπτωση εξίσου, έχετε πολλά να μάθετε από τις εμπειρίες, ιστορίες και απόψεις άλλων ανθρώπων. Μπορείτε για παράδειγμα να παρακολουθήσετε ομιλίες από τα TED που διεξάγονται σε όλο τον κόσμο, να δείτε κάποιο βίντεο στο Youtube, σε βίντεο που φροντίζουν ώστε οι πληροφορίες να σας προσφέρονται με τρόπο ευχάριστο.

  1. Ακολουθήστε άτομα που «έχουν κάτι να πουν»

Ακολουθείστε άτομα που βρίσκετε ενδιαφέροντα τα όσα έχουν κατά καιρούς να πουν, στα κοινωνικά δίκτυα και σας ενδιαφέρει η άποψη τους. Με αυτό τον τρόπο, θα έχετε πάντα άμεση πρόσβαση σε οτιδήποτε ενδιαφέρον λαμβάνει χώρα, ενώ μπορείτε να κάνετε αντίστοιχες εγγραφές «συνδρομής» σε ειδησεογραφικά Μέσα, σελίδες αφιερωμένες στην τεχνολογία και τις επιστήμες, κ.ο.κ.

  1. Κάντε δύο «To Do» λίστες

Στην πρώτη, θα σημειώνετε τα πράγματα που σχετίζονται με την δουλειά σας και τις διάφορες δεξιότητες που θέλετε να αναπτύξετε τώρα. Με υπηρεσίες όπως η Google Docs, μπορείτε να καταγράφετε τα όσα θέλετε να κάνετε, να μάθετε, να διεκπεραιώσετε. Σημειώστε τον τρόπο που θέλετε να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και αφοσιωθείτε σε αυτό, προοδευτικά.

Στην δεύτερη, πρέπει να βάζετε μακροπρόθεσμους στόχους, προς τους οποίους θα κατευθυνθείτε με μικρά, σταδιακά βήματα. Καταγράψτε τα πρώτα βήματα που θα σας επιτρέπουν κάθε φορά να βρίσκεστε σε προοδευτική πορεία και συνεχίστε με την ίδια τακτική

  1. Κόψτε το κάπνισμα

Θα δυσκολευτείτε στην αρχή, αλλά γρήγορα θα δείτε τι καλά που κάνατε. Αν όμως δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να το κόψετε, τουλάχιστον υιοθετήστε κάποιον από τους εναλλακτικούς τρόπους καπνίσματος, ηλεκτρονικό τσιγάρο ή IQOS, το μόνο προϊόν θερμαινόμενου καπνού που κυκλοφορεί στη χώρα μας. Είναι εναλλακτικά προϊόντα γιατί είτε περιέχουν υγρά είτε πραγματικό καπνό ο οποίος όμως δεν καίγεται αλλά θερμαίνεται. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει καύση είναι πολύ σημαντικό γιατί, αν δεν το ξέρετε, όταν ανάβετε τσιγάρο η θερμοκρασία ξεπερνά τους 800 βαθμούς Κελσίου με αποτέλεσμα να εκλύονται βλαβερά παράγωγα της καύσης. Στα προϊόντα αυτά επομένως, δεν υπάρχει πίσσα όπως την ξέρουμε από το τσιγάρο, δεν θα μυρίζει το σπίτι και ο εργασιακός χώρος, τα μαλλιά, τα ρούχα, τα χέρια, δεν θα ενοχλούνται οι γύρω σας.

  1. Γυμναστείτε και τρώτε υγιεινά

Αποφύγετε τις μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και τα βαριά γεύματα- αντιθέτως, αθληθείτε και προσφέρετε στον εαυτό σας όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται. Μην ξεχνάτε να πηγαίνετε μια βόλτα, όταν χρειάζεται και να θυμάστε πως μεγάλοι διανοητές, όπως ο Γκάντι και ο Δαρβίνος ήταν γνωστοί για τις μεγάλες βόλτες που έκαναν.

Οι 7 αυτοί τρόποι αν τους εφαρμόσετε όχι μόνο θα σας αλλάξουν τον τρόπο σκέψης αλλά θα σας αλλάξουν και την ίδια σας την ζωή… η νέα χρονιά είναι κοντά… καιρός και για αλλαγές στην ζωή μας… Χρόνια πολλά!

Σχετικά Άρθρα