Παράξενα στο Internet Τελευταία Νέα

5 Απλές καθημερινές ασκήσεις στο σπίτι για αδυνάτισμα

Η σύγχρονη ζωή, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας αλλά και οι πολλές υποχρεώσεις και δουλειές που έχουμε όλες μας καθημερινά να φέρουμε εις πέρας δεν μας αφήνουν τα περιθώρια ούτε τα χρονικά αλλά ούτε και τα σωματικά αποθέματα αντοχής ώστε να ασχοληθούμε με την γυμναστική.

Όλες μας λίγο πολύ θα θέλαμε να είχαμε λίγο ελεύθερο χρόνο για εμάς αλλά και να ήμασταν λίγο πιο ξεκούραστες ώστε να μπορούσαμε να ασχοληθούμε με το σώμα μας, με την γυμναστική, με την σωματική μας υγεία. Όμως ξεχνάμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάποιες απλές καθημερινές ασκήσεις τις οποίες ούτε καν μας περνάει από το μυαλό ότι μπορούμε να κάνουμε. Οι απλές καθημερινές ασκήσεις δεν είναι τίποτα παραπάνω από απλές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο συνηθίζουμε να κάνουμε κάποια πράγματα που μέχρι τώρα κάναμε μηχανικά και με συγκεκριμένο τρόπο.

Το περπάτημα, το ανέβασμα της σκάλας, οι δουλειές του σπιτιού, ακόμα και η βόλτα του σκύλου μας, μπορούν από μια απλή υπόθεση ρουτίνας να εξελιχθούν στην δική μας άσκηση. Οι απλές καθημερινές ασκήσεις είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε απλά και εύκολα να τονώσουμε τον μυϊκό μας ιστό, να χαλαρώσουμε αλλά και να αποφορτιστούμε. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι απλές καθημερινές ασκήσεις, πως θα τις βάλουμε στην καθημερινότητα μας, αλλά και πως θα αλλάξουμε τις ήδη υπάρχουσες συνήθειες μας.

Η σημασία που έχουν οι απλές καθημερνές ασκήσεις

Οι απλές καθημερινές ασκήσεις έχουν τεράστια σημασία τόσο για την ψυχική όσο και για την σωματική μας υγεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμα και 10 λεπτά εάν αφιερώσουμε καθημερινά το πρωί για να κάνουμε κάποιες απλές ασκήσεις και άλλα δέκα λεπτά το βράδυ τα αποτελέσματα που θα έχουμε σε διάστημα ενός μήνα τόσο στο σώμα όσο και στην ψυχολογία μας θα είναι ορατά και άκρος ενθαρρυντικά για να συνεχίσουμε τη προσπάθειά μας αυτή.

Επίσης το πιο σημαντικό είναι ότι κάνοντας απλές καθημερινές ασκήσεις μέρα με την ημέρα θα θέλουμε όλο και περισσότερο να εφευρίσκουμε τρόπους για να εντάξουμε στην καθημερινότητα μας και άλλου τέτοιου είδους ασκήσεις. Τέλος δεν θα πρέπει να προσπερνάμε το γεγονός ότι κάνοντας έστω και στο ελάχιστο κάποιες ασκήσεις καθημερινά θα έχουμε κάνει την αρχή για να πάρουμε την δύναμη αλλά και την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε την τακτική των καθημερινών ασκήσεων.

5 Απλές καθημερινές ασκήσεις

Οι απλές καθημερινές ασκήσεις είναι οι ασκήσεις εκείνες τις οποίες κάνουμε ουσιαστικά χωρίς να προσπαθούμε να βρούμε χρόνο για να τις κάνουμε. Είναι θα λέγαμε οι ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε είτε αλλάζοντας τον τρόπο που συνηθίζαμε να κάνουμε μέχρι σήμερα κάποια πράγματα είτε είναι οι ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε παράλληλα με κάτι άλλο. Στη συνέχεια θα σας πούμε 5 βασικές καθημερινές ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε όλες σας ενώ θα σας πούμε και πώς να τις κάνετε έτσι ώστε να σας λυθούν όλες οι τυχόν απορίες σας.

  1. Περπάτημα

Η σύγχρονη ζωή, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, η βιασύνη μας να τα προλάβουμε όλα αλλά και το αυτοκίνητο με το οποίο κάνουμε όλες τις δουλειές και το παίρνουμε πάντα όπου και αν θέλουμε να πάμε μας έχουν κάνει να μην περπατάμε. Αυτή είναι μια πολύ κακή συνήθεια την οποία μπορείτε και πρέπει να αλλάξετε από σήμερα κιόλας. Ένας απλός τρόπος για να περπατάτε πιο πολύ είναι να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας μακριά από την δουλειά σας και να περπατάτε για να φτάσετε στο γραφείο ή ακόμα καλύτερα να μην παίρνετε το αυτοκίνητο και να χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης μπορείτε μετά την δουλειά να πηγαίνετε για ένα χαλαρωτικό περπάτημα στο πάρκο ή να πηγαίνετε super market και να κάνετε τις εξωτερικές δουλειές που έχετε με τα πόδια. Ακόμα και το να χαζέψετε στις βιτρίνες κάνετε το πηγαίνοντας με τα πόδια. Σιγά – σιγά θα θέλετε να περπατάτε όλο και πιο πολύ και ο περίπατος στο πάρκο θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια.

  1. Σκάλες

Πόσες φορές δεν δυσανασχετήσατε όταν είδατε ότι το ασανσέρ είναι χαλασμένο και ότι θα πρέπει να ανεβείτε με τις σκάλες στο σπίτι ή στο γραφείο σας; Σίγουρα πολλές. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να πείτε στον εαυτό σας ότι το ασανσέρ είναι σε μόνιμη βλάβη! Μια από τις πιο αποτελεσματικές απλές καθημερινές ασκήσεις είναι να ανεβαίνετε με τις σκάλες όπου και αν έχετε να πάτε. Αρχίστε από σήμερα κιόλας και κάθε εβδομάδα προσπαθήσετε να ανεβαίνετε τις σκάλες λίγο και πιο γρήγορα. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα θα έχετε εξασκηθεί τόσο καλά που θα θέλετε από μόνες σας να ανεβαίνετε από τις σκάλες.

  1. Ασκήσεις στον καναπέ

Είστε από εκείνες τις γυναίκες που γυρίζουν από την δουλειά και βουλιάζουν στον καναπέ για να δούνε τηλεόραση; Πολύ καλά κάνετε απλά αντί να κάθεστε ξαπλωμένη εκμεταλλευτείτε τον καναπέ σας για να κάνετε απλές καθημερινές ασκήσεις. Ξαπλώστε και κάντε κοιλιακούς. Βλέποντας τηλεόραση μπορείτε να πάρτε δυο βαράκια και να γυμνάσετε τα χέρια σας ή να γυμνάσετε τους γλουτούς σας απλώς κάνοντας καθίσματα στον καναπέ χωρίς να κάθεστε. Υπάρχουν τόσες πολλές ασκήσεις να κάνετε ενώ βλέπετε τηλεόραση που είναι κρίμα όλος αυτός ο χρόνος να πηγαίνει χαμένος.

  1. Ασκήσεις ενώ κάνετε δουλειές στο σπίτι

Οι δουλειές του σπιτιού είναι από μόνες τους μια πρώτης τάξεως γυμναστική. Για τις δουλειές του σπιτιού όμως που απαιτούν στατικότιτα για να γίνουν μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την ακινησία και να βάλετε ένταση στα διάφορα μέρη του σώματός σας για να κάνετε απλές καθημερινές ασκήσεις. Έτσι ενώ πλένετε τα πιάτα μπορείτε να σφίξετε τους γλουτούς μέχρι να τελειώσετε από τον νεροχύτη. Ενώ σιδερώνετε μπορείτε να κάνετε άρσεις ποδιών στο πλάι αλλά και πιέσεις χεριών. Όταν σφουγγαρίζετε και σκουπίζετε βάλτε ένταση στα χέρια σας ενώ όταν ξεσκονίζετε μιμηθείτε τις κινήσεις από το Karate kid. Γενικώς να θυμάστε ότι όταν κάνετε δουλειές στο σπίτι θα πρέπει να βάζετε ένταση και κίνηση στο σώμα σας έτσι οι δουλειές θα αποκτήσουν ενδιαφέρον.

  1. Ασκήσεις όταν είστε μπροστά στον καθρέπτη

Εμείς οι γυναίκες περνάμε πολύ ώρα μπροστά στον καθρέπτη καθημερινά αυτό είναι κάτι που εάν το εκμεταλευτείτε έξυπνα θα μπορέσετε να κάνετε απλές καθημερινές ασκήσεις. όταν στέκεστε μπροστά στον καθρέπτη μπορείτε να στέκεστε στις μύτες τον ποδιών σας και να ανεβοκατεβάζετε τα πέλματα εναλλάξ αλλά και συγχρόνως.

 

Αν παρόλα αυτά θέλετε κάτι ποιο οργανωμένο μπορείτε να επισκεφθείτε το γυμναστήριο Ευεξία στην οδό 28 ης Οκτωβρίου 272- 275.

Είμαστε στο τέλος του Σεπτέμβρη και τα νέα προγράμματα του Γυμναστηρίου Ευεξία βρίσκονται σε εξέλιξη… τμήματα πρωινά και απογευματινά για να σας βολεύουν όλες σας… Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις τηλεφωνήστε μας!!!

Τηλ: 2541024404.

 

Περισσότερα πατώντας εδώ…

Σχετικά Άρθρα