Τελευταία Νέα

5θήμερη προσκυνηματική εκδρομή του Ναού Αγίου Ελευθερίου σε Τήνο, Άνδρο και Μύκονο | Αναλυτικά το πρόγραμμα

5θήμερη προσκυνηματική εκδρομή διοργανώνει ο Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης.

Αναχώρηση 15/07/2018 Επιστροφή: 19/07/2018

Η εκδρομή περιλαμβάνει τα νησιά Τήνο, Άνδρο και Μύκονο

Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες για την εκδρομή στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Ξάνθης στα τηλέφωνα 2541 022095 και κυρία Ελένη 6942449212

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ: EUR 235

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής:

1η μέρα: Κυριακή 15 Ιουλίου & Δευτέρα 16 Ιουλίου Συγκέντρωση και αναχώρηση από το γραφείο Tonias Travel στις 19:00. Διαμέσου Τεμπών, Λάρισας, Βόλου και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις άφιξη νωρίς το πρωί στη Ραφήνα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για την Άνδρο. Άφιξη στο νησί. Η Άνδρος είναι νήσος στο Αιγαίο πέλαγος, νοτιοανατολικά της Εύβοιας. Είναι το βορειότερο νησί των Κυκλάδων και το δεύτερο μεγαλύτερο σε έκταση, μετά τη Νάξο. Εκτείνεται από βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά, καταλαμβάνοντας έκταση 374 τ. χλμ. Έχει πληθυσμό 9.170 κατοίκων. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Άνδρος ή Χώρα, ενώ το λιμάνι του είναι το Γαύριο. Θα ακολουθήσει μια μικρή περιήγηση – ξενάγηση στο νησί. Ελεύθεροι για φαγητό εξ’ ιδίων. Έπειτα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι της Παναγίας της Μυροβλύτισσας. Στο νησί της Άνδρου 5 χιλιόμετρα από το χωριό Αποίκια στην περιοχή «Ώρες» συναντάμε την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου. Εντός της Ιεράς Μονής υπάρχουν 20 παρεκκλήσια . Μοναδικό στο είδος του είναι το Ιερό Εικονοστάσιο της Ιεράς Μονής. Από την Αγία Τράπεζα αναβλύζει Αγίασμα το οποίο αγιάζει τους πιστούς μέχρι σήμερα. Προσκύνημα και περιήγηση. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος στα όμορφα σοκάκια της Χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Τρίτη 17 Ιουλίου Πρωινό, παραλαβή αποσκευών και αναχώρηση για το νησί της Τήνου. Στις 09:30 απόπλους για το νησί της Τήνου. Με την άφιξη μας στο νησί θα επισκεφτούμε τον Ναό της Παναγίας της Τήνου. Ο Ναός κτίστηκε σε σημείο όπου βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, κατά τη θρησκευτική παράδοση μετά από σχετικά οράματα της μοναχής Αγίας Πελαγίας. Προσκύνημα-περιήγηση. Αμέσως μετά μεταφορά το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ξεκούραση. Το απόγευμα ακολουθεί ο γύρος του νησιού. Στο Κεχροβούνι θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Αγίας Πελαγίας. Συνεχίζοντας θα περάσουμε από τα χωριά Μουντάδος, Κτικάδος, Καρδιανή, Υστέρνια, για να καταλήξουμε στον Πύργο, το μεγαλύτερο χωριό της Τήνου, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι και εργαστήρι του διάσημου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και το μουσείο των Τηνιακών καλλιτεχνών όπου θα πραγματοποιήσουμε και μια στάση για καφέ και παραδοσιακό γλυκό. Επιστροφή στην Χώρα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Τετάρτη 18 Ιουλίου Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα για όσους επιθυμούν προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στο νησί της Μυκόνου. Θα εντυπωσιασθούμε από το λευκό χρώμα που επικρατεί στα πλακόστρωτα σοκάκια, τις αυλές και τις σκάλες. Θα θαυμάσουμε το πλήθος των εκκλησιών και των ανεμόμυλων που υπάρχουν στο νησί. Όσοι μείνετε στην Τήνο, μπορείτε να γυρίσετε τα γραφικά στενά της Χώρας, αλλά και το αρχαιολογικό Μουσείο. Το βράδυ προαιρετική έξοδος. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Πέμπτη 19 Ιουλίου Πρωινό στο ξενοδοχείο, παραλαβή αποσκευών και αποχαιρετούμε το νησί της Τήνου. Επιβίβαση στις 08:25 και απόπλους για Ραφήνα. Άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Νέα Μάκρη. Ελεύθερος χρόνος για να γευματίσετε εξ’ ιδίων. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου βρίσκεται το σκήνωμα του αγίου Εφραίμ είναι στο Όρος Αμώμων Αττικής στη Νέα Μάκρη. Προσκύνημα. Αμέσως μετά επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.

 

Σχετικά Άρθρα