slider Κόμματα Τελευταία Νέα

44 χρόνια ΝΔ: μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας στον δρόμο προς τις μεγάλες εκλογικές μάχες

Η ΝΔ γιορτάζει τα 44 χρόνια της με μια μεγάλη εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη. Γιορτάζει 44 χρόνια ενεργούς παρουσίας και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, στην πολιτική σταθερότητα της χώρας και στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Μια επετειακή εκδήλωση, όπου το «παρών» θα δώσουν όλοι οι πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι του κόμματος, εν ενεργεία και πρώην Βουλευτές και Ευρωβουλευτές του Κόμματος, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, πρώην Γραμματείς και Γενικοί Διευθυντές της Παράταξης, ιστορικά στελέχη του «Συνδέσμου 1974», καθώς και το Ίδρυμα Κ. Καραμανλής και το Ίδρυμα Κ. Μητσοτάκης. Δίπλα τους θα είναι το νέο αίμα της παράταξης από τις τάξεις της ΔΑΠ, της ΟΝΝΕΔ και του Μητρώου Πολιτικών Στελεχών αποδεικνύοντας την έμπρακτη ανανέωση του κόμματος και την προσέλκυση προσώπων από την κοινωνία. Η συνύπαρξη του «παλιού» με το «νέο», αποτελεί την αποτύπωση της συνέχειας της κεντροδεξιάς παράταξης, αλλά και της «πανστρατιάς» στην οποία κάλεσε τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης από την 83 ΔΕΘ.

Εν ολίγοις, σύσσωμη, όλη η ΝΔ θα είναι εκεί, κάνοντας πράξη την διεύρυνση και την συνεχή ανανέωση δίνοντας ένα νέο πρόσωπο στην ιστορική παράταξη της κεντροδεξιάς, αυτό ενός σύγχρονου φιλελεύθερου κόμματος με στέρεες βάσεις στο παρελθόν, δυναμική παρουσία στο παρόν και κυρίως στο μέλλον.

Η λίστα των προσκεκλημένων είναι ενδεικτική τόσο των προθέσεων, όσο και των μηνυμάτων που επιδιώκει να εκπέμψει η ηγεσία της ΝΔ, μέσω μιας εκδήλωσης 800 και άνω προσκεκλημένων. Σηματοδοτεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μεγάλης ιστορικής παράταξης στη λογική της συνέχειας. Εμφανίζει, στην πλέον επίσημη κομματική εκδήλωση, τα στελέχη του μητρώου στελεχών αποδεικνύοντας ότι η ανανέωση και η διεύρυνση γίνονται πράξη τόσο σε επίπεδο στελεχικού δυναμικού όσο και σε επίπεδο θέσεων. Παράλληλα, ενώσει το παλιό με το νέο, απευθύνοντας μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας και πανστρατιάς στον δρόμο προς τις επικείμενες μεγάλες εκλογικές μάχες.

Μια μεγάλη γιορτή, που προβάλλει ένα κόμμα ανοικτό στην κοινωνία και τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει άμεσα, καθώς, η φετινή επέτειος θα σημάνει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Η φετινή επέτειος θα σημάνει την απαρχή των 4 μεγάλων εκλογικών μαχών σε Δήμους, Περιφέρειες, Ευρωκοινοβούλιο και εθνικές εκλογές.

Με αφορμή την 44η επέτειο της ΝΔ, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ κ Λ. Αυγενάκης δήλωσε «Η ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνει 44 χρόνια πορείας, η οποία είναι συνυφασμένη με την ενότητα και την πρόοδο, τη λογική και την υπευθυνότητα, το όραμα και τις μεγάλες αποφάσεις που εδραίωσαν τη δημοκρατία, διαμόρφωσαν και υλοποίησαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Είναι η παράταξη που υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αποκατέστησε το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και θεμελίωσε την Γ’ Ελληνική Δημοκρατία. Τιμώντας την πολύτιμη αυτή παρακαταθήκη, η Παράταξή μας συνεχίζει τη διαχρονική της πορεία και ανοίγει μια νέα σελίδα. Με διαφάνεια και αξιοκρατία, με συνέπεια και αξιοπιστία, με συσπείρωση και όραμα, ενώνει όλους τους Έλληνες και εκφράζει το αύριο.

Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ΝΔ προχωρά με μεγάλα, τολμηρά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες και προτάσσει τη «Συμφωνία Αλήθειας» με τους πολίτες διαμορφώνοντας την πορεία εξόδου από την κρίση, ανάταξης της οικονομίας, λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών, αναγέννησης των κοινωνικών προσδοκιών και διαμόρφωσης της νέας Ελλάδας της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης. Γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα! Και … μπορούμε».

Σχετικά Άρθρα