Γυναίκα και Παιδί Τελευταία Νέα

21 Ιουνίου: Διεθνής Ημέρα Γιόγκα-Να γιατί είναι η καλύτερη γυμναστική

Η 21Η Ιουνίου έχει οριστεί ως διεθνής ημέρα yoga. Το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής κρύβει μία μεγάλη φιλοσοφία πίσω του. Είναι ένα από τα 6 συστήματα της ινδικής φιλοσοφίας, πρεσβεύει την ένωση της ψυχής με το θεό, κάτι που επιτυγχάνεται με τον διαλογισμό ενώ από μόνη της σαν λέξη, σημαίνει ένωση ψυχής και σώματος.


H yoga εστιάζει στη εκγύμναση του «ηλιακού μας συστήματος, που δεν είναι άλλο από τον κορμό μας. Για αυτόν ακριβώς το λόγο όσοι άνθρωποι κάνουν yoga έχουν πολύ δυνατό κορμό. Ένα απο τα χαρακτηριστικά της είναι ότι «απαιτεί» ευλυγισία στα άκρα, γεγονός που τρομάζει τους περισσότερους με αποτέλεσμα να την αποφεύγουν.

Υπάρχουν πολλά είδη yoga, ανάλογα με την ευλυγισία, την αντοχή και το πόσο γυμνασμένος είναι ο ενδιαφερόμενος. Η τεχνική της yoga δεν αποτελείται μόνο από μια σειρά εντυπωσιακών ασκήσεων αλλά και από συγκεκριμένες τεχνικές αναπνοής.
Η αναπνοή είναι το κλειδί σε αυτό το είδος γυμναστικής που λατρεύει όλος ο πλανήτης, αφού μέσω αυτης, ρυθμίζεις τη θερμοκρασία του σώματός σου.

Σχετικά Άρθρα