Πολιτισμός Τελευταία Νέα

2-3 πράγματα που ξέρω για… την τέχνη

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου & ώρα 20.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Το πορτραίτο ως μέσο πολιτικής προπαγάνδας. Η προσωπογραφία χρησιμοποιήθηκε από πολλούς ηγέτες και διαδόχους για λόγους πολιτικής προπαγάνδας. Από την αρχαιότητα ακόμη, δημιουργήθηκαν πρότυπα απεικονίσεων με ιδιαίτερους συμβολισμούς. Θα παρατηρήσουμε τις παραστάσεις αυτές και θα προσπαθήσουμε να ανιχνεύσουμε ποιοι συμβολισμοί παραμένουν ενεργοί τις μέρες μας, πως χρησιμοποιούνται και πως μεταλλάσσονται με την πάροδο του χρόνου. Με την Κική Χριστοδούλου, ιστορικό τέχνης- μουσειολόγο.

Να μην ξεχάσω να παρακολουθήσω …

Αφιέρωμα στον Τάκη Κανελλόπουλο «το σινεμά του ουτοπικού έρωτα», από 23 έως & 29 Νοεμβρίου 2015 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης και ώρα 21.00.

2nd Salsa Montaňa Weekend

Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Νοεμβρίου στα κάστρα του Ξενοδοχείου Nemesis. Μετά το επιτυχημένο, 1st Salsa Montaňa Weekend, επανερχόμαστε με νέες χορευτικές προτάσεις και την ίδια διάθεση για χορό και ξεκούραση.

2nd TangoAires Festival

27-29 Νοεμβρίου 2015! Η ομάδα TangoAires της ΦΕΞ διοργανώνει το 2nd TangoAires Festival, με σεμινάρια Αργεντίνικου Tango & Milongas…. με τους maestros Paola Tacchetti & Gabriel Marino… Tjs Ivon Carolina, Ilyia Chetrokov, Fenia Mitsi … Ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης και πολλές άλλες εκπλήξεις!

Σχετικά Άρθρα