slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

19χρονος Ξανθιώτης συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σε βάρος 19χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια, χρήστης του διαδικτύου, που κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή- διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση καταχωρημένη στην οικία του 19χρονου σε περιοχή της Βορείου Ελλάδoς (σύμφωνα με της πληροφορίες μας είναι από την Ξάνθη).

Κατόπιν των ανωτέρω, στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών, διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (4) σκληροί δίσκοι, οι οποίοι εξήχθησαν από (2)  ηλεκτρονικούς υπολογιστές και  συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα SIM.

Γίνεται μνεία, ότι κατά την διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 19χρονου στην υπόθεση, ενώ στην κατοχή του ανευρέθηκαν χιλιάδες  αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για τη διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Σχετικά Άρθρα