slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

17 Ιουν.’18. Εκκλησιασμός στον Ι.Ν Ιωακείμ & Άννης στις ΘΕΡΜΕΣ (Λουτρά )

Ο Ιερός Ναός των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, μας υποδέχτηκε για άλλη μια φορά, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκκλησιασμοί σε Ιερούς Ναούς στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2018».Ιερούργησε ο Αρχιμανδρίτης Πατέρας Θεόφιλος.

Ο εκκλησιασμός διοργανώθηκε με μέριμνα του «αναδόχου», Παράρτημα ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, που εξασφάλισε δωρεά για τη μεταφορά όσων επιθυμούσαν ένα (1) λεωφορείο 70 θέσεων, με το οποίο μεταφέρθηκαν συνολικά 54 άτομα. Παρόντες ήταν επίσης και στρατιωτικοί από γειτονική Μονάδα. Έτσι ήχησε και πάλι η καμπάνα, άναψαν τα καντήλια της εκκλησίας, ακούστηκαν οι ψαλμωδίες και τα τροπάρια της Ορθοδοξίας στο χωριό Θέρμες Ξάνθης σε μια ατμόσφαιρα κατανυκτική, που σε συνδυασμό με το φυσικό καταπράσινο περιβάλλον, τους ήχους της φύσης και τα κελαϊδίσματα των πουλιών, αγαλλίασαν τις ψυχές μας και ευχαρίστησαν όλους τους παρευρισκομένους.

Μετά τον εκκλησιασμό, προσφέρθηκαν, από το Παράρτημα ΕΑΑΣ Ξάνθης, σε όλο το εκκλησίασμα, καφές και κεράσματα σε τοπικό κατάστημα του χωριού. Στη συνέχεια οι περισσότεροι γευμάτισαν, συμβάλλοντας έτσι και στην μικροοικονομία του χωριού.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και γευμάτισαν συμπατριώτες μας Μουσουλμάνοι από τα γύρω χωριά, με τους οποίος ανταλλάξαμε εγκάρδιες ευχές για τη γιορτή τους, αποδεικνύοντας ότι οι διαφορετικές θρησκείες, δεν διαχωρίζουν τους κατοίκους της χώρας, αλλά τουναντίον τους ενώνουν.

Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους και όσες προσήλθαν, όπως και ιδιαιτέρως τα μέλη μας Ταξχους ε.α. Κουτσαϊμάνη Ιωάννη, Αριστοτέλη Τσότρα, Αργύρη Ανδριώτη και Σμχο ε.α Γεώργιο Γαβριηλίδη, που συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε επίσης το ταξιδιωτικό Γραφείο ΤΑΣΙΟΣ Ο.Ε, που διέθεσε δωρεάν ένα(1) λεωφορείο, όπως επίσης και τον συμπατριώτη μας Μουσουλμάνο κάτοικο της περιοχής, που καλλώπισε τον προαύλιο χώρο του ναού. (σσ. κούρεψε δωρεάν τα χόρτα).

Γράφει ο :Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης

Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης

 

Σχετικά Άρθρα