slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

1ο Βραβείο για την Σπυριάδου Βασιλική, μαθήτρια του Εσπερινού ΓΕΛ Ξάνθης σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό

Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Έδρα Ποντιακών Σπουδών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν τελετή βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ποντιακός ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».

Στην εκδήλωση βράβευσης συμμετείχαν 800 μαθητές και εκπαιδευτικοί (από 45 σχολεία) από όλη την Ελλάδα, που παρέλαβαν τα βραβεία τους και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους. Στην κατηγορία πρωτότυπη μουσική σύνθεση το 1ο Βραβείο έλαβε η Σπυριάδου Βασιλική, μαθήτρια του Εσπερινού ΓΕΛ Ξάνθης, με το τραγούδι «Προσφυγιάς Στράτα». Φυσικά όλα αυτά με την συμπαράσταση και βοήθεια των εκπαιδευτικών του ΓΕΛ αλλά ιδιαίτερα της φιλολόγουκ. Συμεωνίδου Αρετής. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μαθητές από το Εσπερινό ΓΕΛ , συγγενείς και φίλοι ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως ο κόσμος που είχε κατακλύσει το αμφιθέατρο, ξέσπασε σε χειροκροτήματα επιβραβεύοντας με τον δικό του τρόπο την προσπάθεια αυτή.

Τέλος, να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Ποντίων Νομού Ξάνθης, τον Αναστασιάδη Σταύρο (Πολιτικό Μηχανικό), τον Τερζόγλου Θεόδωρο (Πολιτικό Μηχανικό) και το Παιδικό Εργαστήρι Ξάνθης που με την ευγενική χορηγία τους συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί η μεταφορά της ομάδας του Εσπερινού Λυκείου στη Θεσσαλονική.

 

Σχετικά Άρθρα