slider Οικολογία Τελευταία Νέα

Όχι στην δημιουργία λατομείου στο Νέστο – Σταυρούπολη και από τον Ορειβατικό Σύλλογο της Ξάνθης

Ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης ενώνει την φωνή του με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, ενάντια σε κάθε σκέψη για την δημιουργία λατομείου στο Νέστο – Σταυρούπολη.

Μετά την δημοσιοποίηση και την αναστάτωση που προκάλεσε η είδηση για την αδειοδότηση λατομικής εγκατάστασης στο Νέστο και δίπλα στη Σταυρούπολη, σε μια περιοχή ιδιαίτερα ευαίσθητη και εξαίρετης φυσικής ομορφιάς για την οποία, οι κάτοικοι αυτού του τόπου είμαστε πολύ περήφανοι που την έχουμε δίπλα μας, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ενώνει την φωνή του με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης (26/9/2017) και απαιτεί από κάθε αρμόδιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων προκειμένου να σταματήσει άμεσα αυτό το «έγκλημα» κατά της φύσης.

Οι κάτοικοι της περιοχής της Σταυρούπολης, των Στενών του Νέστου και όλων των Παρανέστιων χωριών έχουν επιλέξει και προχωρούν στο δρόμο της ανάπτυξης που είναι απόλυτα συμβατή και φιλική με το φυσικό περιβάλλον. Στο πλευρό αυτών των κατοίκων στέκεται συμπαραστάτης ο Ε.Ο.Σ. ΞΑΝΘΗΣ και καλούμε όλους, φορείς, συλλόγους, οργανώσεις να πράξουν το ίδιο. Δεν θα επιτρέψουμε αυτό το ανοσιούργημα κατά του περιβάλλοντος, των κατοίκων της περιοχής και των παιδιών μας. Όποιος έβαλε την υπογραφή του κάτω από αυτή την αδειοδότηση, οφείλει άμεσα να την πάρει πίσω. Τέτοιες ενέργειες ούτε καν από το μυαλό κανενός δεν πρέπει να περνάνε.

Ο Νέστος είναι ένα δώρο της φύσης σ αυτό τον τόπο. Φτάνει τόση ζημιά που του έκανε ο άνθρωπος τις τελευταίες δεκαετίες. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε ότι καλύτερο και χωρίς «πληγές» να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα