Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

«Όχι σε όλα τα ναρκωτικά! Κλώτσα την μπάλα όχι τη ζωή σου!»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων του 40 ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή στη Γενισέα

 genisea 15 genisea11 genisea12 genisea13 genisea14 genisea16 genisea 10

Με το τουρνουά ποδοσφαίρου 5Χ5 με σύνθημα «Όχι σε όλα τα ναρκωτικά! Κλώτσα την μπάλα όχι τη ζωή σου!» στο γήπεδο της Γενισέας ολοκληρώθηκε χτες Τετάρτη 23 Ιούλη το διήμερο εκδηλώσεων του 40 ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή στη Γενισέα. Την πρώτη μέρα πλήθος κόσμου, παρά την αρχική βροχή, παρακολούθησε το πλούσιο πρόγραμμα. Την προβολή βίντεο αλληλεγγύης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού, τις συναυλίες από τους Comitato και την Ελίνα, το Σαλή Ιλιάζ και το ρεμπέτικο- λαϊκό σχήμα της ΚΝΕ.

Στην ομιλία του ο Γραμματέας της Τ.Ε. Ξάνθης του ΚΚΕ Κ. Βογιατζής μεταξύ άλλων τόνισε: “Οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού, σε όλη την Ελλάδα σε πόλεις και χωριά με σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων». Συνεχίζουμε! , περνούν σήμερα και αύριο από την Γενισέα.

Το σύνθημα του φετινού «Φ», είναι ένα απόσπασμα από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη στο στρατοδικείο, το 1952 και μας δείχνει σε ποιόν δρόμο συνεχίζουμε. Με πείσμα, γνώση, εμπειρία, με θέληση και τόλμη. Με αισιοδοξία, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας. Γι’ αυτό στα 40 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή” διαλέξαμε αυτό το σύνθημα.

Σ’ ένα χρονικό σημείο που ο λαός μας και ιδιαίτερα η νεολαία δοκιμάζεται σκληρά από τις συνέπειες τις καπιταλιστικής κρίσης, που μεταφράζονται σε μεγάλα ποσοστά ανεργίας, ευέλικτη εργασία με 4ωρα των  200 €, όπως αυτή που ισχύει ήδη στην e-value, μαύρη κι ανασφάλιστη εργασία σε μια σειρά εργασιακούς χώρους. Με δουλειά ήλιο ήλιο όπως στα χωράφια νεοτσιφλικάδων, με το νέο σκλαβοπάζαρο στα ναυπηγεία της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Δανίας.

Έφτιαξαν ένα εργασιακό μεσαίωνα για τις νέες και τους νέους (όσους βρίσκουν δουλειά), με 32% μειωμένο μεροκάματο, έτσι ώστε η στρατιά του νέου ευέλικτου και φθηνού δυναμικού που είναι έτοιμη να προσφερθεί προς κατανάλωση στα ντόπια και ξένα μονοπώλια να είναι πιο κερδοφόρα. Το ζουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσια στα ΠΛΑΣΤΙΚΑ όπου δίπλα δίπλα υπάρχει ο παλιός εργαζόμενος και ο νέος με τα 500 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση με νυχτερινά, υπερωρίες κτλ.

Έτσι επιχειρεί το κεφάλαιο να ξεπεράσει την κρίση που προκάλεσε η υπερσυσσώρευση του πλούτου όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αποτέλεσμα αυτής είναι η καταστροφή μέρους του κεφαλαίου, κλείσιμο και συγχωνεύσεις μονοπωλιακών ομίλων, υψηλά ποσοστά ανεργίας, χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων. Να πώς εννοούν την «ανάπτυξη» οι μέντορες της νέας αναπτυξιακής πορείας που ευαγγελίζονται ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τον έναν ή άλλον τρόπο, όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου”

Τη δεύτερη μέρα 4 ομάδες από νέους εργαζόμενους, μαθητές, φοιτητές, άνεργους του χωριού αγωνίστηκαν ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά για ζωή ολόκληρη, όχι με δόσεις.

Το 40 ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή ανανεώνει το ραντεβού του με τους νέους της Γενισέας αλλά και όλης της Π.Ε. Ξάνθης στις κεντρικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στις 19 Σεπτέμβρη στο Αμφιθέατρο της Κεντρικής Πλατείας.

Σχετικά Άρθρα