slider Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Όταν διαπρέπουν οι Ξανθιώτες στην καινοτομία… Αξιολογήσεις ανθρώπινου δυναμικού σε κατασκευαστικές & χρηματοοικονομικές εταιρίες από την E2s-services

Η e2s-services δημιουργήθηκε από τον νεαρό Ξανθιώτη Στέλιο Αναστασιάδη (γιό του επιχειρηματία Γιάννη Αναστασιάδη), τελειόφοιτος του τμήματος λογιστικής στο University Of Nicosia, και τoν Σπυρίδωνα Τζανέτο, φοιτητή στην πολυτεχνική σχολή του University of Cyprus στο τμήμα πολιτικών μηχανικών. Η εταιρία δημιουργήθηκε με κύρια ιδέα το “πάντρεμα” των δυο επιστήμων που σπουδάζουν, και σκοπό την δημιουργία ενός προϊόντος που θα καλύπτει με καινοτόμο τρόπο ένα κενό στην αγορά. Οι δύο ιδρυτές της εταιρίας μίλησαν στο epixeiro.gr

Ποια ήταν η ιδέα, η έμπνευση πίσω από την δημιουργία;

Πριν από επτά μήνες ξεκινήσαμε την οργάνωση μας, και μέσα σε αυτό το διάστημα είχαμε παρουσίες σε διάφορα workshops και συνέδρια που αφορούσαν την καινοτομία και την νεανική επιχειρηματικότητα. Η ιδέα αφορά της αξιολογήσεις του ανθρώπινου δυναμικού σε κατασκευαστικές και χρηματοοικονομικές εταιρίες, με σκοπό την βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας του.

Το πρώτο σκέλος της αξιολόγησης έχει να κάνει με την αποτυπώση της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του εργαζομένου, και το δεύτερο σκέλος με το εργασιακό προφίλ του.

Τι το ξεχωριστό προσφέρει η E2s-services, ποια τα οφέλη και ποιο το target group σας

Η δημιουργία ενός software που θα περιλαμβάνει τις παραπάνω υπηρεσίες των αξιολογήσεων σε συνδυασμό με ένα μακροπρόθεσμο οικονομικό μοντέλο που θα δείχνει τι θα μπορεί να κερδίσει η εταιρία από τους εργαζόμενους της και τι θα κερδίζουν επιπλέον και οι εργαζόμενοι από την εταιρία τους. Το προϊόν μας απευθύνεται σε κατασκευαστικές και χρηματοοικονομικές εταιρίες οποιουδήποτε βεληνεκούς.

Ποιο είναι τα ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα;

Το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα βρίσκεται στην προσφορά της αξιολόγησης που θα βελτιώνει τον εργαζόμενο και θα επενδύει στην προσωπική του ανέλιξη. Επίσης η τεχνοτροπία των αξιολογήσεων μέσω του software μας θα είναι κάτι καινοτόμο για την τρέχουσα αγορά με πολλά περιθώρια εξέλιξης για το μέλλον.

Τι εμπόδια συναντήσατε στην αρχή και πώς τα ξεπεράσατε;

Το εμπόδιο αρχικά ήταν η διατύπωση της ιδέας σαν τελικό προϊόν, υπήρχαν διάφορες απόψεις και ιδέες, καταλήξαμε γρήγορα για αυτό και υπάρχουν συνεχώς βήματα εξέλιξης.

Τι σημαίνει επιτυχία για εσάς; Ποια είναι τα επιτεύγματά σας ως τώρα;

Για να έρθει η επιτυχία υπάρχουν αρκετοί παράγοντες οι πιο σημαντικοί είναι η σκληρή δουλειά και η προσήλωση στον στόχο, φυσικά και η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο για μια επιτυχία, από την πλευρά μας λόγω των υποχρεώσεων μας ως φοιτητές, στον ελεύθερο μας χρόνο ασχολούμαστε με το project μας και θέλουμε να δούμε την e2s-services όσο πιο ψηλά γίνεται. Μέχρι στιγμής έχουμε πετύχει κάποιες στοχευόμενες δράσεις μας, όπως την συμμετοχή μας στο διεθνές συνέδριο νεανικής επιχειρηματικότητας ICE 2018 στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, και αυτή την περίοδο είμαστε κοντά στην συνεργασία με μια μεγάλη πολυεθνική εταιρία που υποστηρίζει συμβουλευτικά καινοτόμες ιδέες από εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες.

Εκπροσωπήσατε πρόσφατα την Ελλάδα στο Ice 2018 Conference «Innovation andEntrepreneurship» στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Πείτε μας δυο λόγια για αυτό.

Στο ξεκίνημα μας αφού διατυπώθηκε η ιδέα από πλευράς μας, προσπαθήσαμε να βρούμε κάποια events τα οποία θα μας βοηθούσαν στο να αναπτύξουμε ένα network από διάφορους ανθρώπους και φορείς ώστε δείξουμε την ιδέα μας και της δυνατότητες της, έπειτα κάποια workshops που συμμετείχαμε, τον Ιανουάριο επιλεγήκαμε για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στο διεθνές συνέδριο νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στην Μπανγκόκ ICE 2018 στο οποίο κύριος διοργανωτής ήταν ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ενημερωθήκαμε για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο με ανθρωπιστικό χαρακτήρα που απευθυνόταν στις χώρες της Ασίας άλλα και όχι μόνο, ήταν μια μοναδική εμπειρία που μας βοήθησε σαν e2s-services καθώς δημιουργήθηκαν επαφές με εκπαιδευτικά και επιχειρηματικά ιδρύματα που θα μας βοηθήσουν στην πορεία μας.

Βάσει ποιας φιλοσοφίας λειτουργεί η εταιρεία σας;

Αντιλαμβανόμαστε της δυσκολίες στην τωρινή αγορά εργασίας, και ένα βασικό στοιχείο που έχει το προϊόν είναι ότι μπορεί να συμβάλλει στην μείωση του δείκτη της ανεργίας στους κατασκευαστικούς, χρηματοοικονομικούς κλάδους αγοράς, επιπλέον η φιλοσοφία που υπάρχει πίσω από την ιδέα είναι έκτος από την βελτιστοποίηση της λειτουργίας της εταιρίας, θέλουμε να προωθήσουμε την “κουλτούρα” των αξιολογήσεων ως μια θετική διαδικασία για το μέλλον των εργαζομένων που θα συμβάλλει στην εξέλιξη της καριέρας τους, και όχι με την αντίληψη που επικρατεί στην πλειοψηφία ως μια κριτική διαδικασία υπόδειξης λαθών.

Τι θέλετε να δείτε η E2s-services να κατορθώνει σε 5 χρόνια από τώρα;

Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών μας λειτούργει βάση της εξέλιξης μας, όσο εξελίσσεται η ιδέα και αποκτά απηχήσει εμείς θα συνεχίζουμε, σε 5 χρόνια από τώρα θα θέλαμε να δούμε την e2s-services να έχει κάποιο ρόλο στην αγορά και να έχει τον δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα στον τομέα της.

Τι σημαίνει για εσάς «Καλός Επιχειρηματίας»;

Υπάρχει υποκειμενικότητα στο πως αντιλαμβάνεται ο κόσμος έναν καλό επιχειρηματία, από πλευράς μας θα χαρακτηρίζαμε καλό έναν επιχειρηματία από την ευρηματικότητα του, την ικανότητα να βρίσκει τις ευκαιρίες της αγοράς, να αντιλαμβάνεται την επικαιρότητα της αγοράς και να σχεδιάζει για το μέλλον, δεν θα πρέπει να φοβηθεί να πάρει ρίσκα εάν έχει ένα όραμα, σημαντικό ρόλο έχει η ευελιξία του στις δυσκολίες της αγοράς και η  εμπειρία του που θα καθορίσει την διάρκεια του.

Ο Ξανθιώτης ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ CFO&CO-FOUNDER

Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΖΑΝΕΤΟΣ CEO&CO-FOUNDER

Σχετικά Άρθρα