Αγροτικά Τελευταία Νέα

Όπου φύγει- φύγει ο Υπουργός Γεωργίας… Ματαιώθηκε η Agrotica…

Επεισόδια και εντάσεις έβαλαν «μπλόκο» στα προγραμματισμένα για σήμερα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης «Agrotica 2016». Ομάδα αγροτών επιχείρησε να εισβάλει στον χώρο της ΔΕΘ και σημειώθηκαν επεισόδια και συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα λίγο μετά τις 17.30 σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές στη μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών κατά του ασφαλιστικού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να διεισδύσει στον χώρο της ΔΕΘ, όπου θα πραγματοποιούνταν τα εγκαίνια της κλαδικής έκθεσης, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, και σημειώθηκαν συμπλοκές με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών.

Τελικά η Helexpo γνωστοποίησε στους αγρότες ότι τα εγκαίνια της Agrotica δεν θα τελεστούν σήμερα το απόγευμα και ο υπουργός δεν έφτασε ποτέ στο Βελλίδειο.

Αυτήν την ώρα από τη Λεωφόρο Στρατού αποχωρούν σταδιακά τα εκατοντάδες τρακτέρ που ήταν παρατεταγμένα, προκειμένου να μεταβούν στα αρχικά μπλόκα τους στην επικράτεια. Στο σημείο παραμένουν διαδηλωτές και συντονιστικά όργανα των κινητοποιήσεων.

Ιδιαίτερα ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία στον χώρο της ΔΕΘ.

Σημειώνεται ότι στο σημείο επικράτησε ένταση και το πρωί, μεταξύ διαδηλωτών και διμοιρίας των ΜΑΤ, στην προσπάθεια των πρώτων να προσεγγίσουν το Βελλίδειο. Αρχικά οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει το σημείο, ωστόσο μετά από συζητήσεις με τους γεωργούς, τούς επέτρεψαν να προσεγγίσουν την πλατεία.

Σχετικά Άρθρα