Ατζέντα Τελευταία Νέα

Όλα έτοιμα για το διήμερο εκδηλώσεων στον Νέστο -via egnatia (video)

Συνάντηση με τους συλλόγους που βοηθάνε αλλά και με δημοσιογράφους είχε χθες το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης στα γραφεία της ΠΕ Ξάνθης με σκοπό να συντονίσει τις τελευταίες λεπτομέριες για την εκδήλωση VIA EGNATIA που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στα στενά του Νέστου στην Γαλάνη

Εγνατία Οδός. Via Egnatia. Δρόμος στρατιωτικός, δρόμος ατέρμονος, δρόμος σχεδόν θρυλικός. Δρόμος που τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να ενώσει και πάλι περιοχές που ένωνε στον καιρό του, με μια άλλη όμως τώρα προοπτική: την συνύπαρξη της ιστορίας και του πολιτισμού με τα σύγχρονα οικονομικά δρώμενα.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη και η Αντιπεριφέρεια θα ναυλώσει λεωφορεία για την μεταφορά των πολιτών στον Νέστο μέχρι τους Τοξότες και από εκεί με μίνι μπας θα μεταφέρονται οι επισκέπτες στον χώρο των εκδηλώσεων δίπλα στον Νέστο. Τα δρομολόγια θα ξεκινούν από την Δημοτική αγορά το απόγευμα και θα επιστρέφουν τον κόσμο στην Ξάνθη μετά την λήξη των εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις via egnatia είναι μια συνέχεια των Γιορτών του Νέστου που ανέδειξαν τα στενά Πανελλήνια, μια έμπνευση και υλοποίηση του νυν Περιφερειαρχη ΑΜΘ και επί 12 έτη Νομάρχη Ξάνθης, Γιώργου Παυλίδη.

via zagnaferhs kalintzh arxaiologos

Σχετικά Άρθρα