slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Χωρίς μέριμνα για τους ΑΜΕΑ το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ… Τι έγινε κύριοι του Σύριζα;

Κομοτηνή , 22/1/2018

Προς:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ κ. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΔΕΗ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ Εμμανουήλ

Κοιν: ΕΣΑμεΑ

ΘΕΜΑ : « Καμία μέριμνα για τα Ατομα με Αναπηρία για την χορήγηση του Κ.Ο.Τ της ΔΕΗ»

Κύριε υπουργέ,

Aπευθυνόμαστε σε εσάς, για ένα θέμα που έπεσε στην αντίληψη μας και αφορά το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ (Κ.Ο.Τ.).
Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις που αφορούν το Κ.Ο.Τ. οι προϋποθέσεις χορήγησης του αλλάζουν. Δικαιούχοι πλέον θα είναι, (α) οι αποδέκτες του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης (ΚΕΑ) με εισοδηματικό κριτήριο δικαιούχου κάτω των 1200 ευρώ εξαμηνιαίως για νοικοκυριά αποτελούμενα από ένα άτομο, 1800 ευρώ εξαμηνιαίως για νοικοκυριά αποτελούμενα από δύο άτομα, 2100 ευρώ εξαμηνιαίως για νοικοκυριά αποτελούμενα από τρία άτομα, 2400 ευρώ εξαμηνιαίως για νοικοκυριά αποτελούμενα από τέσσερα άτομα, 2700 ευρώ εξαμηνιαίως για νοικοκυριά αποτελούμενα από πέντε άτομο και 3000 ευρώ εξαμηνιαίως για νοικοκυριά αποτελούμενα από έξι άτομο, οι οποίοι θα έχουν έκπτωση 70% του τιμολογίου της ΔΕΗ. Επιπλέον, (β) δικαιούχοι θα είναι οι αποδέκτες του κοινωνικού μερίσματος, με εισοδηματικά κριτήρια για μονοπρόσωπα νοικοκυριά τα 9.000 ευρώ ετησίως, τα 13.500 ευρώ για νοικοκυριά αποτελούμενα από δυο μέλη, 15.750 ευρώ για νοικοκυριά αποτελούμενα από τρία μέλη.
Διαπιστώνουμε λοιπόν από τα παραπάνω, ότι πρόβλεψη ξεκάθαρη για τα άτομα με αναπηρία δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει πρόβλεψη και για άτομα με αναπηρία που εξαρτώνται από μηχανική υποστήριξη π.χ. αναπνευστική υποστήριξη, περιτοναϊκή κάθαρση κ.α..
Όπως γνωρίζετε τα άτομα με κινητικές αναπηρίες, παραπληγία, τετραπληγία, σκλήρυνση, μυοπάθειες, τυφλότητα, εγκεφαλικά, κατάκοιτοι χρειάζονται περισσότερη θέρμανση καθώς και την ύπαρξη ενός υποστηρικτικού πλαισίου, που θα καλύπτει τις ανάγκες τους, όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας.
Αντίθετα με ότι αναφέρουμε παραπάνω, όχι μόνο δεν εντάσσονται, όλα τα άτομα με αναπηρία στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της ΔΕΗ, αλλά τα εισοδήματα τους προσμετρούνται στα εισοδήματα των μελών της οικογένειας που τους φιλοξενεί.
Διερωτόμαστε λοιπόν, αν αυτή η ρύθμιση έγινε μετά από διαβούλευση ή εκδόθηκε αυθαίρετα, αγνοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα, χάνοντας μεγάλο μέρος των εισοδημάτων τους ,το τελευταίο χρονικό διάστημα της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.
Ευελπιστούμε ότι θα επανεξετάσετε εκ νέου τις προϋποθέσεις χορήγησης του Κ.Ο.Τ. ώστε να γίνεται ευδιάκριτη η κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά τα άτομα με αναπηρία χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειες τους.

Με Εκτίμηση,

Για το ΔΣ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΜΑΡΑΓΔΟΣ ΚΡΕΜΥΔΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Σχετικά Άρθρα