Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που αφορούν τους πρόσφυγες «Εκεί που τελειώνει η θάλασσα…»

Το Project PRESS του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π.) σε συνεργασία με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.) Κομοτηνής διοργανώνουν και παρουσιάζουν ανοικτό προς το κοινό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ για το προσφυγικό με τίτλο «Εκεί που τελειώνει η θάλασσα…», την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου και ώρα 19.30μμ στο χώρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής.

Την εκδήλωση στηρίζουν με τη συμμετοχή τους το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς  Αμνηστίας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα και με θέρμη στην πρόσκληση σύμπραξης, παραχωρώντας δικαιώματα προβολής ψηφιακών παραγωγών τους και διαθέτοντας ενημερωτικό υλικό των δράσεων τους προς διανομή. Αφιλοκερδώς συμμετέχει με παραχώρηση δικαιωμάτων προβολής του ντοκιμαντέρ «Χωρίς διαβατήριο» και  η εκπαιδευτικός κα Νίνα Γεωργιάδου.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας για το προσφυγικό ζήτημα, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες – κυλιόμενες προβολές προσαρμοσμένων αποσπασμάτων του Φεστιβάλ σε σχολικές μονάδες του Νομού Ροδόπης, την ίδια ημέρα από τις 09.00μμ έως το μεσημέρι. Στα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα παραχωρηθεί πακέτο εκπαιδευτικού υλικού από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Η είσοδος είναι δωρεάν καθώς, αντί αντιτίμου, το κοινό παρακαλείται προαιρετικά να προσφέρει σχολικά είδη και είδη δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των προσφύγων.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο έχοντας επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση και στο παρελθόν στο θέμα των προσφύγων, προέβη στην αυτοχρηματοδότηση του έργου PRESS (ακρωνύμιο του Provision of Refugee Education and Support Scheme / Πρωτοβουλία Παροχής Εκπαίδευσης και Υποστήριξης στους Πρόσφυγες) που στοχεύει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων και παρεμβάσεων υποστήριξης για τους πρόσφυγες, με έμφαση στην πρωτογενή έρευνα και στην εκπαιδευτική ενδυνάμωση παιδιών και ενηλίκων προσφύγων που διαμένουν στην Ελλάδα (δείτεhttp://www.press-eap,net).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Παράρτημα Κομοτηνής, καθημερινά 07.30πμ με 15.30μμ. Τηλ.επικ.-fax:2531030404, e-mail: anmakedonia@eap,gr

 

Σχετικά Άρθρα