Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

“Τώρα είναι η ώρα των πολιτών για ανατροπή του κατεστημένου στο δήμο Ξάνθης”

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζει τη συνάντηση της παράταξης Κοινωνία Δημοτών ο Σάββας Μελισσόπουλος αν και θεωρεί ότι αυτή η πρωτοβουλία θα έπρεπε να αναληφθεί νωρίτερα. Μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην ενεργοποίηση των πολιτών προκειμένου να ανατραπεί το επί δεκαετίες κατεστημένο στον δήμο Ξάνθης.

Την πολιτική συζήτηση για τα αυτοδιοικητικά άνοιξε το κάλεσμα του Θανάση Ξυνίδη προκειμένου να διαμορφωθεί μια νέα πλατφόρμα ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του 2019 η οποία θα αναζητήσει ευρύτερες συνεργασίες. Στην συνάντηση που έγινε την Τετάρτη το παρόν έδωσε και ο Σάββας Μελισσόπουλος που κρίνει θετικά την πρωτοβουλία που αναλήφθηκε η οποία θα οδηγήσει σε ανατροπή ενός κατεστημένου 40 χρόνων.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το πλάνο θα δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο εγχείρημα ενώ θα συσταθούν θεματικές επιτροπές που θα επιβλέπει ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Βασιλούδης και θα έχουν ως θέμα το Κυκλοφοριακό, την Καθαριότητα και τα αδέσποτα, το πράσινο, τον αθλητισμό, την Παλιά Πόλη, τον Πολιτισμό, τα Έργα και τον προγραμματισμό, τις υπηρεσίες, την Εκπαίδευση, τη συγκοινωνία, την ακίνητη περιουσία και το Δροσερό. Παράλληλα θα γίνουν αντίστοιχες ομάδες με τις Επιτροπές Ποιότητας Ζωής και Οικονομική, υπό την επίβλεψη των κατά περίπτωση μελών δημοτικών συμβούλων. Στόχος βέβαια της όλης πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία αυτοδιοικητικής πλατφόρμας που θα καθοριστεί και στην ανοιχτή διάσκεψη που προσδιορίζεται γύρω στον Σεπτέμβριο.

Πηγή: kanali6

Σχετικά Άρθρα