Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Τσιγάνικο γλέντι στην μέση του Καρναβαλιού της Ξάνθης

karnabali tsigkaniko glenti

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015, στις 19:30, ο Σύλλογος Γυναικών Ρομά «Η ΕΛΠΙΔΑ» και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας προσκαλούν σε μια Δροσερή…γιορτή χορού.

Τα κορίτσια του συλλόγου γυναικών Ρομά Δροσερού “η Ελπίδα” αποφάσισαν φέτος να υποδεχτούν το Ξανθιώτικο καρναβάλι,  πως αλλιώς; Με χορό και με τραγούδι.!

Γι αυτό και χορογράφησαν με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού Γκιουνγκέρ Αλή Ογλου αγαπημένες τους μουσικές, διάλεξαν τα πιο όμορφα φουστάνια τους και οργάνωσαν μία «δροσερή» παράσταση για τους ανθρώπους της Ξάνθης, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης. Θα χορέψουν σε δημοφιλείς τσιγγάνικους (και μη!) ρυθμούς και στη συνέχεια θα διδάξουν τα μυστικά του χορού τους στους προσκεκλημένους τους.

Λίγα λόγια για το σύλλογο

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ρομά Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα» είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2006 ύστερα από πρωτοβουλία 20 γυναικών από τον οικισμό του Δροσερού.

Επιθυμία και ανάγκη αυτών των γυναικών είναι να εκφραστούν συλλογικά ως γυναίκες Ρομά με δικαιώματα και υποχρεώσεις στην ελληνική κοινωνία, προκειμένου να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.

Οι δράσεις του Συλλόγου επικεντρώνονται στους εξής τομείς:

• Εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων.

• Δημιουργική απασχόληση παιδιών.

• Ζητήματα υγείας, ενδοοικογενειακής βίας, κοινωνικής ένταξης κλπ.

• Βελτίωση υποδομών στον οικισμό.

• Συνεργασία με φορείς, οι σκοποί των οποίων συμπίπτουν με αυτούς του Συλλόγου.

• Δικτύωση με συλλόγους, ΜΚΟ και οργανισμούς που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον πολιτιστικό πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π», του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο.

Σχετικά Άρθρα