Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Τροχαίο με ντελιβερά φέρνει παράπονα από το την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης για το εργατικό ατύχημα διανομέα delivery στην Ξάνθη: Το μεσημέρι της Δευτέρας ένας εργαζόμενος διανομέας delivery, τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα εργασίας στην Ξάνθη, με αποτέλεσμα τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από πολλά τέτοια ατυχήματα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα πανελλαδικά, με πιο πρόσφατο το θάνατο ενός συναδέλφου διανομέα στην Αθήνα στις 09/03, εργαζόμενου στην αλυσίδα mikel, αλλά και σε άλλες πόλεις όπως την Ζάκυνθο, την Πρέβεζα κ.α..

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης καταγγέλει το συγκεκριμένο γεγονός, το οποίο αποδεικνύει περίτρανα το μέγεθος της εντατικοποίησης της δουλειάς στον κλάδο συνολικά. Χαρακτηριστικά, η πλειοψηφία των εργαζομένων delivery, στον επισιτισμό δουλεύει 10ωρα κάτω από μεγάλη πίεση για να «βγει η δουλειά» χωρίς ρεπό μες στην εβδομάδα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που καταφεύγουν στο να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ σε διαφορετικά μαγαζιά. Την ίδια ώρα το ωρομίσθιο της τάξης των 2-3 ευρώ και η ανασφάλιστη εργασία έχει γίνει καθεστώς.

Τα μέτρα ασφάλειας για τους συναδέλφους διανομείς είναι ανύπαρκτα, αφού πέρα από τη μεγάλη κούραση λόγω των εξαντλητικών ωραρίων, καλούνται να δουλέψουν ακόμα και μέρες με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Ακόμα, είναι ενδεικτικό το ότι πολλοί εργοδότες ζητάνε από τους εργαζόμενους να καλύψουν από τις τσέπες τους, τα καύσιμα, τη συντήρηση των μηχανών τους κι αυτό έχει αποτέλεσμα πολλοί να δουλεύουν με μηχανές ακατάλληλες, μιας και το μεροκάματο δεν φτάνει ούτε για τα βασικά.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων, εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφο, καλεί παράλληλα όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να  οργανωθούν στο σωματείο μας, να διεκδικήσουν δουλειά με πλήρη δικαιώματα, που να καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες και όχι δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς καμία ασφάλιση, κανένα επίδομα για ένα κομμάτι ψωμί. Συμμετοχή όλων στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος με πρώτο σταθμό τα συλλαλητήρια του Π.Α.ΜΕ. την Παρασκευή στις 07 Απρίλη στις 19.00 στην πλατεία Ελευθερίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά Άρθρα