slider Αγροτικά Τελευταία Νέα

Τρεις πλήρεις υποτροφίες για μαθητές του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Στο πλαίσιο του μακρόχρονου προγράμματος υποτροφιών της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή δίνει τη δυνατότητα σε τρεις μαθητές να σπουδάσουν δωρεάν στο Γενικό ή το Επαγγελματικό Λύκειό της. Οι «υποτροφίες Προέδρου» ανακοινώθηκαν και επίσημα και αφορούν τη σχολική χρονιά 2018 – 2019. Χάρη σε αυτές, τρεις μαθητές θα παρακολουθήσουν με 100% υποτροφία τo Γενικό ή το Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει την τρέχουσα σχολική χρονιά να φοιτούν στη Γ’ Γυμνασίου και ο μέσος όρος της βαθμολογίας στη Β’ τάξη και το πρώτο τετράμηνο της Γ’ τάξης, να μην είναι κάτω από 17. Επίσης, θα πρέπει είναι κάτοχοι πιστοποιητικού επιπέδου Β2 στην αγγλική γλώσσα, ενώ στη περίπτωση που δεν έχουν ακόμη πιστοποιητικό, μπορούν να συμμετέχουν σε κατατακτήριες εξετάσεις. Οι υποτροφίες θα απονεμηθούν κατόπιν εξετάσεων στα Θετικά μαθήματα (Μαθηματικά, Φυσική Χημεία και Βιολογία) και τα Ελληνικά και μπορούν να αιτηθούν ενδιαφερόμενοι μαθητές από όλη την Ελλάδα, καθώς οι υποτροφίες καλύπτουν και τη διαμονή και τη σίτιση στο οικοτροφείο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης λήγει τη Δευτέρα 9 Απριλίου 2018.  Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, στις 10:00. Επίσης οι μαθητές που δεν είναι κάτοχοι πιστοποιητικού στην αγγλική γλώσσα θα συμμετέχουν σε εξετάσεις την ίδια μέρα στις 12:30. Οι υποψήφιοι με τις υψηλότερες βαθμολογίες, προκρίνονται στο επόμενο στάδιο κατά το οποίο θα κληθούν σε προσωπική συνέντευξη. Η Επιτροπή Υποτροφιών μετά το πέρας και των συνεντεύξεων αξιολογεί τις αιτήσεις λαμβάνοντας υπόψη όλα τα κριτήρια με την καθορισμένη σειρά προτεραιότητας και ανακοινώνει τις αποφάσεις της στους υποψηφίους μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου. Η υποβολή της αίτησης γίνεται ηλεκτρονικά στo email [email protected], με fax στο 2310492864 ή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην διεύθυνση:

Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Μαρίνου Αντύπα 54, Τ.Θ. 60097, 57001 Θέρμη

Να σημειωθεί ότι οι υποτροφίες έχουν ισχύ μέχρι και την αποφοίτηση των υποτρόφων μαθητών από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή αρκεί οι μαθητές να πετυχαίνουν κάθε σχολική χρονιά βαθμολογία από 18 και πάνω, αλλά και ευρύτερη διαγωγή που να δικαιολογεί τη διατήρηση της υποτροφίας. Υπεύθυνος κ. Γεώργιος Σταμπολίδης, τηλέφωνο 2310492758 ή στο [email protected]

Σχετικά Άρθρα