Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Τραγικό: Παρά τις πλημμύρες και τα ορμητικά νερά επτά μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τον Έβρο

 lathro Barka

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, απογευματινές ώρες της 09.02.2015, η αστυνομική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επτά μη νόμιμων μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε ανάχωμα του ποταμού Έβρου, λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων. Ειδικότερα, την 08.02.2015 το πρωί, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας ενημερώθηκε ότι σε ανάχωμα της όχθης του ποταμού Έβρου, στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, έχει εγκλωβιστεί μία ομάδα μη νόμιμων μεταναστών.

Άμεσα, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, ξεκίνησαν επιχείρηση εντοπισμού, έρευνας και διάσωσης στην περιοχή, ενώ την επόμενη ημέρα 09.02.2015 συνέδραμαν και άνδρες της Ε.Μ.Α.Κ.

Αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών, στο πλαίσιο της επιχείρησης, ήταν οι διασώστες με τη χρήση λέμβων και άλλων κατάλληλων και διαθέσιμων μέσων, να εντοπίσουν εγκλωβισμένους, σε ανάχωμα του ποταμού Έβρου, τους επτά (7) μη νόμιμους αλλοδαπούς, υπηκόους Συρίας, Πακιστάν και Ιράκ, να καταφέρουν να τους απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια. Στους διασωθέντες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από σταθμό του ΕΚΑΒ, που βρισκόταν στο σημείο, ενώ ακολούθως οδηγήθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση για το συμβάν.

Σχετικά Άρθρα