Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Το 2 ο ΕΠΑΛ Ξάνθης συμμετέχει σε πανευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα

2 o epal xanthis (1) 2 o epal xanthis (2) 2 o epal xanthis (3) 2 o epal xanthis (4) 2 o epal xanthis (5) 2 o epal xanthis (6)

Το 2 ο ΕΠΑΛ Ξάνθης, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα ERASMUS+, με τίτλο «Family , Community and School. The Troika of my Values», απέστειλε αντιπροσωπεία 2 εκπαιδευτικών στην Κοίμπρα της Πορτογαλίας με σκοπό την επιμόρφωσή τους πάνω στην στατιστική επεξεργασία ερωτηματολογίων αλλά και την διαμόρφωση των επιστημονικών ερωτημάτων και υποθέσεων, πανευρωπαϊκής έρευνας με θέμα την μετάδοση αξιών στους νέους μέσα από τις οικογένειες.

Η αντιπροσωπεία η οποία αποτελούνταν από τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής Σταυριανό Αθανάσιο και τον εκπαιδευτικό Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Κολοζώφ Χρήστο, συνεργάστηκε κατά το διάστημα παραμονής τους με αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών άλλων 6 χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Αυστρία, Ρουμανία, Βέλγιο, Σλοβενία, Πορτογαλία, Τουρκία) και υπό την επίβλεψη της κας Christina Vieira, καθηγήτριας Ερευνητικής Μεθοδολογίας στο πανεπιστήμιο της Κοίμπρα συνέθεσαν το βασικό εργαλείο της επιστημονικής έρευνας, το ερωτηματολόγιο.

Η έρευνα θα λάβει χώρα, ταυτόχρονα στις 7 χώρες του προγράμματος και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν μέσα από επίσημη δημοσίευση επιστημονικού άρθρου. Υπενθυμίζουμε ότι στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος, το σχολείο και η πόλη μας θα υποδεχτεί 12 εκπαιδευτικούς και 16 μαθητές από τις ίδιες χώρες κατά το διάστημα 11-15 Μαϊου.

Σχετικά Άρθρα