Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Το τίμημα της διχαστικής πολιτικής των προηγούμενων μηνών πληρώνει ο Σύριζα Ξάνθης. Δέχθηκε επίθεση στα γραφεία του

 syriza epithesh grafeia 2015 syriza epithesh grafeia 2015 (1) syriza epithesh grafeia 2015 (2)

Το τίμημα της διχαστικής πολιτικής που καλλιεργήθηκε από τους αντιμνημονιακούς κύκλους σε ολόκληρη την Ελλάδα παραβλέποντας την πραγματικότητα και μοιράζοντας ανυπόστατες υποσχέσεις πληρώνει τώρα ο τοπικός Σύριζα Ξάνθης τα γραφεία του οποίου δέχθηκαν προχθές το πρωί επίθεση με κόκκινη μπογιά. Όπως είναι γνωστό τόσο οι δύο μέχρι πρότινος αντιμνημονιακοί βουλευτές Ζεϊμπέκ και Γιαννακίδης ψήφισαν το ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ όσο και η τοπική του Σύριζα Ξάνθης παραμένει στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα παρά την στροφή (στην «πραγματικότητα» θα έλεγα εγώ) της κυβέρνησης. Φαίνεται όμως ότι η στάση αυτή του Σύριζα Ξάνθης δεν άρεσε σε κάποιους και είχαμε τους βανδαλισμούς αυτούς στα γραφεία του κόμματος που συστεγάζονται με τα γραφεία των δύο βουλευτών.

Η ανακοίνωση του Σύριζα Ξάνθης

Η σημερινή επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, καταδεικνύει τον τρόμο και τον φόβο αυτών που έχουν να χάσουν. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους μεγάλους καναλάρχες και μεγαλοεργολάβους που σφετερίστηκαν τον δημόσιο πλούτο.

Οι δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας είναι προϊόν διαπλοκής και διαφθοράς 40 χρόνων. Σήμερα όμως τελειώνει το πάρτυ. Μετά από 25 χρόνια μπαίνει τάξη στις άδειες των συχνοτήτων και καλούνται να πληρώσουν τα μεγάλα κανάλια. Ανοίγουν οι λίστες των φοροφυγάδων, πληρώνουν και μπαίνουν φυλακή οι «έντιμοι επιχειρηματίες», που τόσα χρόνια είχαν την κάλυψη της πολιτικής εξουσίας, ανοίγουν οι φάκελοι των συνεταιριστικών και της ΑΤΕ.

Η συμφωνία που υπογράφηκε είναι επώδυνη, αφόρητη, ξεπερνά τις «κόκκινες γραμμές» του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και της συνείδησής μας. Υπήρχε εναλλακτική επιλογή ή άλλος δρόμος; Ναι, το σχέδιο Σόιμπλε. Δηλαδή η συμφωνημένη χρεοκοπία, με έξοδο από το ευρώ, επιστροφή στη δραχμή, που θα συνοδευόταν από μνημόνιο ανθρωπιστικής βοήθειας και λιτότητα εντός δραχμής πλέον, με τις καταθέσεις όσων εμπιστεύτηκαν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν τα έβγαλαν στο εξωτερικό, να εξαϋλώνονται.

Στη ζωή πάντα υπάρχει το μείζον και το έλασσον. Η κακή αυτή συμφωνία όμως μας δίνει κάποια βασικά εργαλεία. Όταν και εφόσον οριστικοποιηθεί, ως συμφωνία τριετούς διάρκειας, μας δίνει χρόνο και χώρο.

Μας δίνει τη δυνατότητα: α) να κατανείμουμε τα βάρη με κοινωνικά δικαιότερο τρόπο (ισοδύναμα), β) να προχωρήσουμε στο ξήλωμα της εγχώριας διαπλοκής, γ) να ανασυνταχθούμε και να αντεπιτεθούμε από καλύτερες θέσεις και συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για μια ακόμη φορά δηλώνει ότι δεν τρομοκρατείται ούτε αυτή, ούτε τα στελέχη της. Αντιθέτως, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το λαό της Ξάνθης, τον οποίο καλούμε σε κινηματική εγρήγορση για να φράξουμε οριστικά το δρόμο στη χυδαιότητα, την αυθαιρεσία, τις παρανομίες, τη συκοφαντία και την υποβάθμιση των θεσμικών λειτουργιών.

Η Ανακοίνωση των ΑΝΕΛ Ξάνθης

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Α.Μ-Θ και ο υφυπουργός αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης καταδικάζουμε την χθεσινή βραδινή επίθεση στα γραφεία του Σύριζα Ξάνθης. Τέτοιες πράξεις τρομοκρατίας δεν τιμούν κανέναν και προσβάλλουν την δημοκρατία!

Τα πολιτικά γραφεία είναι ανοικτά για συζήτηση σε όλο τον κόσμο είτε συμφωνούν , είτε διαφωνούν με τις πολιτικές εξελίξεις, οι δειλές όμως πράξεις βίας όπως την χθεσινή το μόνο που δηλώνουν πόσο επικίνδυνοι είναι οι εμπνευστές της και τι κλίμα θέλουν να διαμορφώσουν για την χώρα.

Δήλωση του Υφυπουργού ΥΠΑΠΕΝ κ. Παναγιώτη Σγουρίδη για τους βανδαλισμούς στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη.

Καταδικάζω απερίφραστα τους χτεσινούς βανδαλισμούς από αγνώστους στα γραφεία της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη. Σε μια Δημοκρατία τέτοιου είδους πράξεις μόνο στόχο έχουν να οδηγήσουν στη διαίρεση και δεν μπορούν να είναι ανεκτές. Το μόνο που εξυπηρετούν είναι τον εθνικό διχασμό, που επιθυμούν να σπείρουν οι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται απέναντι από αυτές τις καταστροφικές ενέργειες γιατί τορπιλίζουν την εθνική προσπάθεια της χώρας για αναγέννηση.

Καταδικάζει και ο Αλέκος Κοντός

Ο Ξανθιώτης πρ. υπουργός και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας καταδίκασε άμεσα την επίθεση με μπογιές και τα φεϊγβολάν που πέταξαν άγνωστοι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, λέγοντας ότι η πράξη αυτή βάλει κατά της Δημοκρατίας και των ίδιων των θεσμών καλώντας μάλιστα τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης για την άμεση σύλληψη των δραστών.

Σχετικά Άρθρα