Κοινωνία Τελευταία Νέα

Το πιο ωραίο σάντουιτς είναι το μισό

Πανελλαδική Προσκοπική Δράση ευαισθητοποίησης για την αξία της αλληλεγγύης.

 poster

Οι Πρόσκοποι της Ξάνθης διοργανώνουν μια δράση ευαισθητοποίησης πάνω στην αξία του να μοιράζεσαι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης προσπάθειας για ενημέρωση των πολιτών σε κοινωνικά θέματα. Στους Προσκόπους μαθαίνουμε από μικροί να μοιραζόμαστε.

Μοιραζόμαστε ακόμη την ίδια Υπόσχεση “να βοηθάμε κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση”, γι’ αυτό και η προσφορά στο συνάνθρωπο είναι από τα πιο σημαντικά κομμάτια της προσκοπικής δράσης, στη γειτονιά μας, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου υπάρχουν Πρόσκοποι.

Την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:30, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης και στο Εμπορικό Κέντρο στον πεζόδρομο της οδού Δαγκλή και Ελπίδος, θα συνδυάσουμε μια δράση πραγματικής προσφοράς φαγητού και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε ταυτόχρονα και τις δύο διαστάσεις της κοινωνικής προσφοράς των Προσκόπων: τη δράση για την ανακούφιση των ασθενέστερων συνανθρώπων μας, αλλά και -το πιο σημαντικό- τη διαρκή διαπαιδαγώγηση πάνω στην αξία της καθημερινής προσφοράς, της καθημερινής “καλής πράξης” και τη συμβολή στη δημιουργία ενεργών, ευαίσθητων και χρήσιμων πολιτών.

Οι Πρόσκοποι ξέρουμε γιατί. Εδώ και 100 χρόνια κάνουμε πράξη την προσφορά και ξέρουμε καλύτερα από όλους ότι το δώρο που χαρίζεις που μοιράζεσαι σε κάνει πιο ευτυχισμένο, πιο χαρούμενο από το δώρο που σου χαρίζουν. Κι αν αξίζει ένα μήνυμα να το περάσουμε σε όλους, τότε είναι αυτό: πως το πιο ωραίο πράγμα είναι να μοιράζεσαι, το πιο ωραίο σάντουιτς από όλα… είναι το μισό!

«Ο πραγματικός τρόπος να κατακτήσεις την ευτυχία, είναι να τη μοιράζεις απλόχερα στους άλλους»

Ρόμπερτ Μπέιντεν Πάουελ, ιδρυτής του Προσκοπισμού

Πληροφορίες: κ. Βενέδικτος Ρούσσος: 6947425195, κ. Ανθόπουλος Δημήτριος :6980073606

Σχετικά Άρθρα