Lifestyle slider Τελευταία Νέα

Το κρασί των Κικόνων από την Θράκη «μέθυσε» στη Μύκονο και τον Γιουσέιν Μπολτ

Με το κρασί της αρχαίας θρακικής φυλής των Κικόνων ο Οδυσσέας μέθυσε τον Πολύφημο λίγο πριν τον τυφλώσει, σύμφωνα με τις αναφορές του Ομήρου στην «Οδύσσεια».

Στη σύγχρονη Ελλάδα, με το Chardonnay Kikones, του θρακικού Κτήματος Κίκονες, «μέθυσε» ο ολυμπιονίκης αθλητής Γιουσέιν Μπολτ στο πρόσφατο λουκούλλειο γεύμα του σε εστιατόριο της Μυκόνου. Μάλιστα, ήταν το μοναδικό ελληνικό κρασί που επέλεξε γι αυτόν και την παρέα του από έναν κατάλογο περίπου 200 οινικών επιλογών.

Η προτίμηση Μπολτ ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τα αδέλφια Τάσσου, τη Μελίνα και τον Βασίλη, τους δημιουργούς του Κτήματος Κίκονες στη Ροδόπη. Μάλιστα, όπως σημειώνει η οινολόγος των Κικόνων Μελίνα Τάσσου, από τη στιγμή που μαθεύτηκε ότι ο Μπολτ επέλεξε το συγκεκριμένο κρασί, οι παραγγελίες που δέχεται το Κτήμα από το νησί της Μυκόνου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Το Chardonnay Kikones παράγεται από βιολογικούς αμπελώνες στη Μαρώνεια της Ροδόπης, με τη διαλογή να γίνεται όλη στο χέρι. Το 1/3 του όγκου του ζυμώνεται σε βαρέλι και τα άλλα 2/3 σε δεξαμενή, ώστε να είναι πιο έντονη η αίσθηση των φρούτων και μετά αυτή του βαρελιού.

Το ροδάκινο, το βερίκοκο, ο ανανάς, το βούτυρο και το καβουρδισμένο αμύγδαλο είναι μερικές από τις γεύσεις που νιώθει στον ουρανίσκο του όποιος δοκιμάσει το Chardonnay Kikones. Μάλιστα, το εν λόγω κρασί είναι παλαίωσης, έτσι αυτό που κυκλοφορεί τώρα στην αγορά είναι του 2015, ενώ μπορεί κανείς να το καταναλώσει και σε δέκα χρόνια.

Το οινοποιείο που δημιούργησαν η 41χρονη Μελίνα Τάσσου και ο 38χρονος αδελφός της Βασίλης λίγο έξω από την Κομοτηνή έχει καταφέρει σε μόλις 13 χρόνια ζωής να αποσπάσει πάνω από 25 μετάλλια σε διεθνείς διαγωνισμούς και να κάνει γνωστό το θρακιώτικο κρασί από την Ευρώπη και την Ασία μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πλέον έχει ακόμα έναν διαφημιστή και, μάλιστα, διεθνούς φήμης.

Σχετικά Άρθρα