slider Οικολογία Τελευταία Νέα

Το αμερικάνικο οικοσύστημα ανέλυσε σε ημερίδα στην Ξάνθη ο Kurt F. Heiar, Λέκτορας του Πανεπιστημίου της Iowa

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative), το Xanthi Tech Lab του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, ΔΑΣΤΑ, Δ.Π.Θ. με ομιλητή τον Kurt F. Heiar, Λέκτορα του John Pappajohn Entrepreneurial Center στο Πανεπιστήμιο της Iowa, των Η.Π.Α.

Η παρουσία του κ. Heiar ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, δίνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα του Αμερικάνικου οικοσυστήματος και μεταφέροντας την πολύτιμη εμπειρία του, από μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ όπου ήταν Πρόεδρος.

Παρουσίασε επίσης  τα βήματα για τη μετεξέλιξη μιας ιδέας σε βιώσιμη και επιτυχημένη επιχείρηση, τις πραγματικές προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ένας νέος επιχειρηματίας, τους «τύπους» και τις επιδιώξεις των επενδυτών, και τη σημασία της καινοτομίας ως στοιχείο της επιχειρηματικής στρατηγικής.

Τέλος μετά από συζήτηση που είχε με τους συμμετέχοντες έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για το τοπικό οικοσύστημα και τις ευκαιρίες που παρέχονται και υποσχέθηκε να ξαναέρθει για ακόμα περισσότερες δράσεις.

Σχετικά Άρθρα