Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Τον χειμώνα θα γίνει επανάσταση όχι από αυτούς που χρωστάνε αλλά από αυτούς που πληρώνουν

karipidis

Καινά ή κενά δαιμόνια (γράφτο όπως θέλεις) εισάγει υπουργική απόφαση για την επιβάρυσνη όσων οφειλετών δεν μπορούν να καταβάλουν τον φόρο εισοδήματος ή κάθε άλλη οφειλή και οι οποίοι επιβαρύνονται με υπέρογκους τόκους ή πρόστιμα. Ιδού η απόδειξη:

Όποιος πολίτης οφειλέτης δεν καταβάλλει τον καταλογισθέντα φόρο, τότε επιβαρύνεται με 0,75% τον πρώτο μήνα, με 0,75% τον δεύτερο μήνα και στην συνέχεια με το 10% για τους υπολοίπους μήνες του τρέχοντος έτους!

Τουτέστιν, αν κάποιος οφείλει φόρο 1.000 ευρώ τον πρώτο μήνα επιβαρύνεται με 7,5 ευρώ, όπως και τον δεύτερο μήνα, αλλά τον τρίτο μήνα με 10% θα επιβαρυνθεί με 100 ευρώ οπότε θα πρέπει να καταβάλλει α) 7,5 ευρώ, β) 7,5 ευρώ και γ) 100 ευρώ, ήτοι 115 ευρώ και πάει λέγοντας.

Αν δεν καταβάλλει τον επιβαρυμένο πλέον φόρο των 1.115 ευρώ, τότε το δεύτερο έτος αυτό το ποσό επιβαρύνεται με 20% και το τρίτο έτος με 30%!

Αν αυτό δεν αποτελεί τοκογλυφία, τότε τι ονομασία μπορεί να αποδώσει ο κάθε καλόπιστος πολίτης; Οι εθνοπατέρες μας, που τα έχουν όλα αφορολόγητα έχουν γνώση αυτής της παράνοιας της υπουργικής ή καθεύδουν υπό τον μανδραγόρα;

Σχετικά Άρθρα