Επιχειρήσεις Τελευταία Νέα

Τον Ιούνιο η επιδότηση για 200.000 εκπρόθεσμους δικαιούχους του πετρελαίου θέρμανσης

Αρκετούς μήνες και συγκεκριμένα τον ερχόμενο Ιούνιο θα χρειαστεί να περιμένουν για να λάβουν την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης περίπου 200.000  δικαιούχοι που υπέβαλαν αίτηση επιδότησης μετά τις 2 Ιανουαρίου η θα την υποβάλουν μέχρι τις 31 Μαίου, αφού εν τω μεταξύ προχωρήσουν στις αντίστοιχες παραγγελίες και αγορές του επιδοτούμενου,ανάλογα με την γεωγραφική ζώνη κατανομής,  πετρελαίου θέρμανσης.

Τυχεροί είναι όσοι πρόλαβαν και έκαναν εκπρόθεσμα τις αγορές πετρελαίου αλλά και τις αιτήσεις επιδότησης και συγκεκριμένα  το 15μερο του Δεκεμβρίου κατά το οποίο είχε ανοίξει η σχετική εφαρμογή στο taxis.

Μετά από διασταυρώσεις των στοιχείων τους και των παραδόσεων πετρελαίου  που έλαβε από τους πρατηριούχους καυσίμων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων κρίθηκαν ότι ήταν δικαιούχοι και θα έπρεπε ,σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση,να εξοφληθούν εντος του Ιανουαρίου .Συνολικά υποβλήθηκαν περίπου 600.000 αιτήσεις εκ των οποίων εγκρίθηκαν οι 380.000.

Για τους υπολοίπους περίπου 200.000 δικαιούχους που έχουν ξεκινήσει να υποβάλουν αιτήσεις από τις 3 Ιανουαρίου η θα υποβάλουν έως τη λήξη της προθεσμίας την 31 Μαίου θα πιστωθούν τα ποσά της επιδότησης τον Ιούνιο στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους και όπως εκτιμάται αναλογούν άλλα 34-40 εκ.ευρώ.

Συνολικά φέτος το τελικό ποσό επιδότησης για το πετρέλαιο θέρμανσης από τον κρατικό προϋπολογισμό θα υπερβεί το περυσινό των 106 εκ.ευρώ καθώς μερικές χιλιάδες δικαιούχων θα λάβουν μεγαλύτερα ποσά επιδότησης καθώς διαμένουν στους ορεινούς δήμους 20 Νομών.

 

Και δεν ξεχνάμε για κάθε επιπλέον πληροφορία ή όταν χρειαστούμε πετρέλαιο για να ζεσταθούμε σε όλο τον Νομό Ξάνθης, επικοινωνούμε με την AVIN Χαραλαμπίδης στο τηλέφωνο 2541 0 67933. Έτσι θα έχουμε εξασφαλισμένη ποιότητα και ποσότητα στην καλύτερη τιμή της αγοράς!!!

Σχετικά Άρθρα