slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Τιμή και δόξα στους έφεδρους από τον στρατηγό του ΔΣΣ, «σας θέλουμε δίπλα μας» είπε ο Γ. Καμπάς (25 φωτογραφίες)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο αμφιθέατρο του Στρατοπέδου Στεφανίδη στην Χρύσα πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι τελετή βράβευσης Εφέδρων και Εθνοφυλάκων, στο πλαίσιο ανάδειξης του έτους 2017 ως «Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων». Οι Εθνοφύλακες με το ήθος τους συμβάλουν καταλυτικά στην αναβάθμιση και ανάδειξη της μαχητικής ισχύς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και την επιβεβαίωση της αποτρεπτικής τους ικανότητας, τόσο σε εθνικό όσο και περιφερειακό επίπεδο.

Στην τελετή της οποίας προηγήθηκε διημερίδα με θέμα την Εθνοφυλακή είχαν κληθεί και παραβρέθηκαν ενώσεις και σύλλογοι εφέδρων και εθνοφυλάκων από όλη τη Θράκη.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο εκτός από την στρατιωτική ηγεσία και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των πολιτικών κομμάτων τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση ο κ. Κώστας Σύψης, Γενικός και Οικονομικός Διευθυντής των ΑΝ.ΕΛ. συνοδευόμενος από την κ. Χρύσα Ούτση, περιφερειακή εκπρόσωπο των ΑΝ.ΕΛ. και μέλος της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη. Παρών ήταν και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμον.

Ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ αναφέρθηκε στον θεσμό της Εθνοφυλακής, τονίζοντας ότι «ο Έφεδρος και ο Εθνοφύλακας αποτελούν την απτή απόδειξη του ψυχικού μεγαλείου του Έλληνα και της ανιδιοτελούς προσφοράς του προς την πατρίδα, ενώ συγχρόνως διατηρούν τον άρρηκτο δεσμό του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) με την κοινωνία». Επίσης ο στρατηγός εξέφρασε τον θαυμασμό του για την επιμονή των Εθνοφυλάκων να αφιερώνουν από τον λιγοστό χρόνο που έχουν στις εκπαιδεύσεις της Κυριακής.

Τέλος προχώρησε στη βράβευση Εθνοφυλάκων, Εφέδρων κι εκπροσώπων οργανώσεων και φορέων ως εξής.

Πρόεδρος ΣΕΑΝ Ξάνθης Ιωάννης Σπυριδόπουλος

Πρόεδρος ΣΕΑΝ Ροδόπης Τσαρδακλής Αθανάσιος

Πρόεδρος ΣΕΝΑ Έβρου Κεμαλάκης Αντώνιος

Αντιπρόεδρος ΠΟΕΕΦΕΔ Τχης (ΠΖ) Ιωάννης Σιδηρόπουλος

Πρόεδρος ΛΕΦΕΔ Ξάνθης Λχις (ΠΖ) Χρήστος Θεοδωρίδης

Πρόεδρος ΛΕΦΕΔ Ροδόπης Στρης (ΠΖ) Ευάγγελος Τσικόπουλους

Ανθυπολοχαγός Επιτροπίδης Νικόλαος (535Μ/Κ ΤΠ)

Εθνοφίλακας Λχίας Δημήτρης Σερλέτης

Εθνοφύλακας Λχίας Γεώργιος Κοντογιάννης

Εθνοφύλακας Λχίας Καρακατσάνης Θεόκλητος

Εθνοφύλακας Στρτης Παναγιώτης Γκουτιάκης

Εθνοφύλακας Στρτης Δημήτριος Λιανίδης

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή βίντεο από την εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων και τη συνοδεία των ήχων της «στρατιωτικής μπάντας»!

Σχετικά Άρθρα