slider Έβρος Τελευταία Νέα

Την κατάσταση του Έβρου παρουσίασε ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς στον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρυ Πάιατ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς δέχτηκε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα Τζέφρυ Ρ. Πάιατ στο ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πέτροβιτς παρουσίασε τη σημερινή κατάσταση του Έβρου και ανέλυσε τις δυνατότητες ανάπτυξής του, σε συνάρτηση με την ασφάλεια της περιοχής. Αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που συμπεριλαμβάνουν τον Έβρο, όπως ο LNG, ο TAP, στη στροφή που σημειώνεται προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, τα αιολικά πάρκα που λειτουργούν στο νομό, και τα σημαντικά γεωθερμικά πεδία. Τόνισε τα γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα του Έβρου, τις αναπτυξιακές προοπτικές του λιμένος Αλεξανδρούπολης και του αεροδρομίου, καθώς και τη διασύνδεσή τους με το σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου υπογράμμισε, επίσης, τη θετική προοπτική να υπάρξουν επενδύσεις αμερικανικού ενδιαφέροντος στην περιοχή, και πρότεινε συνεργασία με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή για προγράμματα που αφορούν την εκπαίδευση των αγροτών, καθώς και τη συνεργασία της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με Αμερικανικά Πανεπιστήμια.

Τον κ. Πάιατ συνόδευαν ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, ο ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τίμοθυ Κέττερ, ο Σύμβουλος Οικονομικών Θεμάτων της πρεσβείας των ΗΠΑ Τσιπ Λέιτινεν, η Υπεύθυνη Πολιτικών και Οικονομικών Θεμάτων του Προξενείου των ΗΠΑ Ξένη Κοσμίδου.

Σχετικά Άρθρα