Κοινωνία Τελευταία Νέα

Την θέλουν την Σχολή Αστυνομίας οι Βουλευτές του Σύριζα ή την θέλουν στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους Λαθρομετανάστες;

 astynomikh sxolh xanthis

Επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κύριο Γιάννη ΠΑΝΟΥΣΗ απέστειλε η συνδικαλιστική κίνηση αστυνομικών Ξάνθης σχετικά με την μη επαναλειτουργία της σχολής της αστυνομίας. Ένα θέμα για ο οποίο καλείται και ο τοπικός Σύριζα να λάβει θέση. Την θέλουν ανοικτή την Σχολή οι Βουλευτές του Σύριζα ή την θέλουν στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους Λαθρομετανάστες;

Η Επιστολή:

Η συνδικαλιστική κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης με λύπη πληροφορήθηκε, την πρόθεση σας για την μη επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων (Τ.Δ.Α.) Ξάνθης γεμίζοντας με απογοήτευση και αγανάκτηση την ένωση μας και την τοπική κοινωνία. Το Τ.Δ.Α Ξάνθης εδρεύει εντός κατοικημένης περιοχής πλησίον της Εθνικής οδού Ξάνθης Καβάλας και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το Γ. Νοσοκομείο Ξάνθης και σχολικών συγκροτημάτων σε αντίθεση με τα λοιπά κέντρα κράτησης με ότι συνεπάγεται αυτό σε μια πολυπολιτισμική περιοχή όπως είναι η Ξάνθη.

Το Τ.Δ.Α. Ξάνθης αποτελούσε πρότυπο των σχολών αστυφυλάκων στην Ελλάδα τόσο για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και των υλικοτεχνικών υποδομών όσο και για την εκπαίδευση των δοκίμων. Η σχολή Αστυφυλάκων πέρα από τα οικονομικά οφέλη που παρείχαν στον τόπο δημιουργούσαν και αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Η ύπαρξη κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών τα τελευταία χρόνια προκαλεί αρνητικό κλίμα στην τοπική κοινωνία. Επιζητούμε την επαναλειτουργία της σχολής καθότι ποτέ ένα σχολείο δεν έκλεισε προκειμένου να μετατραπεί σε μια «φυλακή».

Σχετικά Άρθρα