slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην φοιτητική μέριμνα αντικείμενο εκδήλωσης (φωτογραφίες)

Την Δευτέρα 22/10 πραγματοποιήθηκε στις εστιες της Ξάνθης στο κτήριο της Λέσχης εκδήλωση μετά από απόφαση του συλλόγου Οικοτροφων Φοιτητών Ξάνθης με θέμα την φοιτητική μεριμνα. Η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται πανελλαδικά μετά από πρωτοβουλία του συντονιστικού των Οικοτρόφων συλλόγων στο οποίο συμμετέχει και ο ΣΟΦΞ. Στην εκδήλωση παρέμβαση έκανε ο κ. Θέμης Αγγελακόπουλος ,γυμναστής και ο Στέργιος Αλμπανίδης, πρόεδρος του συλλόγου οικότροφων φοιτητών Ξάνθης.

Ο κ. Αγγελακόπουλος μίλησε για το πόσο σημαντική είναι η άθληση για τον άνθρωπο και τα οφέλη που αυτή έχει στον οργανισμό μας ,ενώ στάθηκε και στο γεγονός ότι σήμερα δεν υπάρχουν οι αθλητικές υποδομές μέσα στα πανεπιστήμια για να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών για άθληση ενώακόμα και σε σημειά της πόλης της που υπάρχουν τέτοιες εγκαταστάσεις είτε είναι εγκατεληλεμες καθώς είναι δημόσιες και το κόστος συντήρησής τους είναι μεγάλος είτε είναι ιδιωτικές και πρέπει να βάλεις κάποιος το χέρι στην τσέπη για να έχει πρόσβαση.

Ο Στέργιος Αλμπανίδης μίλησε συνολικά για το κομμάτι της φοιτητικης μέριμνας. Αναφέρθηκε στα τεράστια προβληματα που υπάρχουν και τοπικά κυρίως με το ζήτημα τις στέγασης μιας και 120 περίπου πρωτοετής έχουν κάνει αίτηση για στέγαση αλλά τα δωμάτιο που είναι διαθέσιμα είναι μόλις 20 και από την άλλη στους 80 οικοτροφους οι όποιοι είναι πέραν του 7ου έτους και πετιουνται έξω από τα δωμάτια τους με αποτέλεσμα αυτό να μπαίνει εμπόδιο στο να τελειώσουν τις σπουδές τους. Πιάστηκε επίσης και το κομμάτι των εργολάβων οι οποίοι διαχειρίζονται πτυχές τις φοιτητικής μέριμνας κατι που μόνο σιγουριά δε μπορεί να εμπνέει τόσο στους φοιτητές όσο και στους εργαζόμενους καθώς όταν τα κέρδη τους δεν είναι αυτά που θέλουν δεν διστάζουν να φύγουν και να αφήσουν τους μεν φοιτητές χωρίς φαγητό,μεταφορές,φύλαξη και τους δε εργαζόμενους χωρίς δουλειά. Τέλος τονισε την σημασια του που εχει ενας φοιτητης να συμπορευτει να οργανωθει και να παλεψει μεσα από το συλλογο του ενώ απηύθυνε κάλεσμα για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη 1 Νοέμβρη με κεντρικό σύνθημα τώρα βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Σχετικά Άρθρα