slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Τα Συριζόπουλα της Βουλής υποβάθμισαν φέτος συνειδητά την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας!

Για συνειδητή υποβάθμιση από τη Βουλή της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας κάνει λόγο ο Βουλευτής Λάρισσας της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος καθώς όπως επισημαίνει φέτος, για πρώτη φορά, δεν υπήρξε ειδική συνεδρίαση με τοποθετήσεις εκπροσώπων όλων των κομμάτων, ούτε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, όπως είθισται να γίνεται.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος επισημαίνει:

«Στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ η ανάδειξη της εθνικής μας ιστορίας υποβαθμίζεται συνεχώς, καθώς επικρατούν ξεπερασμένες ιδεοληψίες και δογματικές εμμονές. Πρόσφατο κρούσμα αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς υπήρξε η απόλυτη υποβάθμιση εκ μέρους της Βουλής της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας.

Θυμίζουμε ότι στα χρόνια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η Ημέρα αυτή μετονομάστηκε αυθαίρετα, ως “ημέρα μνήμης της μικρασιατικής καταστροφής”, προφανώς για να μην θιγούν οι απόγονοι των θυτών. Κι ας έχει ομοφώνως αναγνωριστεί από τη Βουλή των Ελλήνων το 1998 η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας. Εφέτος, προχώρησαν ακόμη περαιτέρω στην απαξίωση της μνήμης και η Βουλή περιορίστηκε στις 13.09.18 απλώς σε μια αναφορά του προεδρεύοντος στη συνεδρίαση του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Δεν υπήρξε ειδική συνεδρίαση με τοποθετήσεις εκπροσώπων όλων των κομμάτων, ούτε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων, όπως είθισται να γίνεται.

Είναι φανερό ότι τα στελέχη της κυβέρνησης και σύμπασας της κυβερνητικής πλειοψηφίας – καθ’ ότι οι ΑΝΕΛ συντάσσονται απολύτως με τον μεγάλο τους συνεταίρο-, δεν είναι διατεθειμένα να συμπεριφερθούν με τον απαιτούμενο σεβασμό ούτε στο ιστορικό μας παρελθόν ούτε στις ευαισθησίες της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας.

Η ενέργεια αυτή, μετά την έντονη αντίδρασή μου πέρυσι με αποστολή σχετικής επιστολής στον πρόεδρο της Βουλής -την οποία κοινοποίησα στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων- επιβεβαιώνει ότι είναι συνειδητή επιλογή η υποβάθμιση και απαξίωση της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικρασίας. Προφανώς γιατί έτσι ικανοποιούνται οι οπαδοί της θεωρίας του… συνωστισμού. Κρίμα!».

Σχετικά Άρθρα