Κοινωνία Τελευταία Νέα

Τα νέα του ποδηλατικού συλλόγου ΠΗΓΑΣΟΣ

phgasos (1)

Μαίος….καιρός για ποδήλατο !!

Ο Μάιος θεωρείται ο κατεξοχήν «ποδηλατικός μήνας», καθώς τόσο οι ιδανικές καιρικές συνθήκες, όσο και η κορύφωση αγωνιστικών εκδηλώσεων, συνηγορούν για να κυριαρχήσει και να μονοπωλήσει  το ποδήλατο το ενδιαφέρον όλων. Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο ποδηλατικός σύλλογος Ξάνθης «ο ΠΗΓΑΣΟΣ» ο οποίος και «φουλάρει τις μηχανές» και τις υποχρεώσεις του. Από κοντά και η παν Ξανθιώτικη αποδοχή των φίλων ποδήλατου, καθώς παρατηρείται ήδη να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι αγορές νέων ποδηλάτων-κάθε τύπου – γεγονός που προμηνύει ένα πολύπλευρο και καθολικό «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ»

Αρχίζουν οι βραδινές ποδηλατο-βόλτες της Τετάρτης

Κάθε Τετάρτη μέχρι και τον Οκτώβρη θα πραγματοποιείται free day Βραδινή ποδηλατο-βόλτα, που θα ξεκινά από την κ. πλατεία της πόλης στις 20:00 (καλοκαίρι τις 21:00), σε μια ήσυχη, χαλαρή, εύκολη και προσιτή σε όλους ποδηλατο-πορεία εντός πόλης. Η διάρκεια θα είναι περίπου 1 ώρα, ενώ οι υπεύθυνοι του ΠΗΓΑΣΟΥ εφιστούν την αναγκαιότητα ύπαρξης κράνους και φώτων νυκτός.

Υπενθυμίζεται ότι οι ανήλικοι προσέρχονται με ευθύνη γονέων και κηδεμόνων, ενώ η  συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.   Ήδη περισσότεροι από 100 ποδηλάτες έδωσα βροντερό παρών, στην πρώτη ποδηλατοβόλτα το βράδυ.

Ποδηλατική γιορτή το RNOBF  Σταυρούπολης

Το κορυφαίο αγωνιστικό γεγονός του Μαΐου είναι το RNOBF  Σταυρούπολης, που θα πραγματοποιηθεί το Σ/Κ 10-11/5 στον όμορφο και παραδοσιακό οικισμό του δήμου Ξάνθης. Αθλητές από όλη την Ελλάδα θα τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ενώ ιδιαίτερη θέση κατέχει η προβολή και διαφήμιση της ορεινής περιοχής και του φυσικού κάλλους που διαθέτει.  Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας ποδηλάτων κούρσας, ενώ την Κυριακή σειρά έχει αυτός του ΜΤΒ (ποδήλατα βουνού). Η χιλιομετρική απόσταση που θα καλύψουν οι ποδηλάτες είναι 75 και 48 χλμ αντίστοιχα, ενώ πλήθος κόσμου αναμένεται να μετακινηθεί στην Σταυρούπολη για να παρακολουθήσει το αθλητικό γεγονός.

Πλούσιο πρόγραμμα στην Σταυρούπολη για γονείς και παιδιά !

Εξίσου εντυπωσιακές σε πλήθος και ποικιλία είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις του RNOBF  Σταυρούπολης, καθώς όλοι προσπάθησαν να χαρίσουν σε επισκέπτες και φιλοξενούμενους ένα αξέχαστο διήμερο. Εκδρομές και ξεναγήσεις σε αξιοθέατα και μνημεία της περιοχής, παιδική και οικογενειακή ποδηλατο-βόλτα δίπλα στον π. Νέστο, εναλλακτικές δράσεις βουνού, pasta party, μουσικές εκδηλώσεις και άλλα happenings περιμένουν τους θεατές και Ξανθιώτες φίλους του ποδήλατου που θα παρευρεθούν. Ιδιαίτερα την Κυριακή αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια αξέχαστη περιβαλλοντική γιορτή δράσεων –δίπλα στο ποτάμι του Νέστου – με αποδέκτες κυρίως τους θεατές των εκδηλώσεων και διοργανωτές τους φορείς και συμμετέχοντες στο   RNOBF  Σταυρούπολης.

Ο  εθελοντισμός το κλειδί της επιτυχίας του ΠΗΓΑΣΟΥ…

Μεταξύ άλλων ο ΠΗΓΑΣΟΣ έχει προγραμματίσει ποδηλατο-ξενάγηση στην παραδοσιακή Σταυρούπολη, διαδραστικά παιχνίδια με ποδήλατο, αγώνες βραδυπορίας και ισορροπίας, βιωματικές δράσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος κα.

Αξίζει να επισημανθεί η σημαντική και ουσιαστική βοήθεια πλήθους εθελοντών και φορέων, που συμβάλλουν στην επιτυχία του διημέρου, ενώ στο τέλος κάθε αγωνιστικής ημέρας, αναμένεται να μετατραπεί η πλατεία της Σταυρούπολης σε σημείο αναφοράς και διασκέδασης.

Ο  ΠΗΓΑΣΟΣ στην Χρυσούπολη

Η εκπαιδευτική ομάδα του ΠΗΓΑΣΟΥ παρουσίασε το οπτικό-ακουστικό πρόγραμμα Α’/θμιας εκπ/σης, αλλά και πλήθος από βιωματικά κα διαδραστικά παιχνίδια, με στόχο πάντα την γνωριμία και προώθηση ενασχόλησης των μαθητών με το ποδήλατο, αλλά και την πληρέστερη καθοδήγηση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής. Φυσικά δεν έλειψε η γνωστοποίηση των ποικίλλων ποδηλατικών δράσεων του συλλόγου, αλλά και η ανοιχτή πρόσκληση προς όλους να τις γνωρίσουν.

Με αυτή την ενέργεια ο ΠΗΓΑΣΟΣ θέλησε να δώσει το έμπρακτο μήνυμα συμπαράστασης, υποστήριξης και συνεργασίας με ντόπιους κατοίκους της περιοχής, που βρίσκονται στις αγωνιστικές τάξεις του συλλόγου, δείχνοντας την αναγνώριση και εμπιστοσύνη τους στον σύλλογο.

Δημήτρης Γεωργιάδης

Εκ μέρους των αθλητών από την Χρυσούπολη παραβρέθηκε και μίλησε στους μαθητές ο Δ. Γεωργιάδης, που ενσωματώθηκε στην ομάδα σχ. παρουσίασης και  αγωνίζεται με τα Ξανθιώτικα χρώματα του ΠΗΓΑΣΟΥ, ενώ προς την ίδια κατεύθυνση παρουσιάστηκαν τύπου ποδηλάτων, αλλά και είδη εξοπλισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στα αγωνιστικά τμήματα του ΠΗΓΑΣΟΥ «υπηρετούν» αθλητές άλλων πόλεων (πχ Αλεξανδρούπολη) γεγονός που πιστοποιεί την αποδοχή και ανάπτυξη του σωματείου, αλλά και των αυξημένων υποχρεώσεων των υπευθύνων.

Ποδήλατα στα αυτοκίνητα…..και φουλ για εκδρομή !!

Συνεχίζονται  οι  Αυτοκίνητο-Ποδηλατο-Εκδρομές, στα πλαίσια των προγραμματισμένων δράσεων του ΠΗΓΑΣΟΥ, όπως αυτές αναφέρονται στο φυλλάδιο του συλλόγου. Μετά τις ημερήσιες αποδράσεις σε Ν.Πέραμο και Θάσο, σειρά έχει η Χρυσούπολη (18/5), όπου και θα πραγματοποιηθεί εκδρομή στην γειτονική πόλη. Εκεί θα γίνουν παιχνίδια και κυκλοφοριακή αγωγή για τα παιδιά στο αντίστοιχο  πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής (είσοδος Χρυσούπολης), ενώ στα σχέδια των διοργανωτών είναι η περιβαλλοντική ποδηλατοβόλτα ως το Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών  Νέστου, που βρίσκεται στ δρόμο για το δέλτα του ποταμού (βλ. φυλλάδιο-πρόγραμμα).

Τρένο-ποδηλατο βόλτα στις 1 Ιουνίου  στην Κομοτηνή

Στα πρότυπα της Θεσσαλονίκης, όπου 300 και πλέον ποδηλάτες πραγματοποίησαν εκδρομή στην Λ.Κερκίνη με τα ποδήλατα στο τρένο και από εκεί στην λίμνη, ο ΠΗΓΑΣΟΣ σχεδιάζει μια αντίστοιχη τρένο-ποδηλατο-βόλτα για την Κυριακή 1 Ιουνίου στην Κομοτηνή. Το δρομολόγιο για την γειτονική μας πόλη ξεκινά στις 12:00 από τον ΣΣ Ξάνθης, ενώ η επιστροφή στις 16:30. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις, κυρίως στους νέους ποδηλατοδρόμους της Κομοτηνής, όσο και στο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλατικών σταθμών. Φυσικά δεν θα λείψει η διασκέδαση για μικρούς και μεγάλους.

Σχετικά Άρθρα