slider Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Τα μυστικά της στεγανοποίησης Μπαλκονιού. (δείτε μια πολύ όμορφη λύση)

Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση ότι το πλακάκι από μόνο του κάνει στεγανοποίηση. Το μπαλκόνι είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα, όπου το κάθε υλικό συνεργάζεται με το σύνολο για να παρέχει την απαραίτητη προστασία από την υγρασία. Σε μια καινούρια οικοδομή πρέπει οπωσδήποτε να γίνει στεγανοποίηση κάτω από το πλακάκι. Λόγω μεγάλων συστολών και διαστολών του πλακιδίου και του αρμόστοκου και με τον καιρό δημιουργούνται ρηγματώσεις στους αρμούς και διείσδυση νερού κάτω από το πλακίδιο.

Επιβαρυντικός παράγοντας ο χειμώνας που το νερό παγώνει με αποτέλεσμα να σπάνε οι χημικοί δεσμοί των κονιαμάτων και να ξεκολλάνε τα πλακάκια.

Τότε αρχίζουνκαι  τα σοβαρά προβλήματα στεγάνωσης τα οποία εμφανίζονται συνήθως πρώτα στα στηθαία, στις υδρορροές, στα σιφόνια και στα λούκια.

Η στεγάνωση στις νέες κατασκευές λύνει πολλά προβλήματα αλλά τι γίνεται με τα παλιά μπαλκόνια που δεν έχουν  στεγανοποιηθεί κατά την αρχική κατασκευή τους;

Υπάρχει λύση μιας και η τεχνολογίες έχουν προχωρήσει πολύ και πλέον υπάρχουν αποτελεσματικά συστήματα υγρομόνωσης και αδιαβροχοποίησης που μπορούν να λύσουν ΟΛΑ τα προβλήματα. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος επιλέγουμε και το σύστημα αντιμετώπισης. Απλά προβλήματα μικρής έκτασης, αντιμετωπίζονται οικονομικά με αδιαβροχοποίηση ενώ πιο προχωρημένα με πιο ισχυρές επιστρώσεις.

Μια πολύ ωραία και πρακτική λύση που δίνει και φανταστικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι το σύστημα HYPERDESMO με επίπαση χαλαζιακής άμμου

Στο συγκεκριμένο σύστημα γίνεται πρώτα στεγανοποίηση με σύστημα Hyperdesmo και στην συνέχεια για αισθητικούς λόγους αλλά και για μεγιστοποίηση των αντοχών σε μηχανικές και χημικές καταπονήσεις εφαρμόζεται έγχρωμη χαλαζιακή άμμος. Το σύστημα είναι πολύ ισχυρό και αποτελεσματικό. Η μόνη λεπτομέρεια που θα πρέπει να προσεχθεί είναι ότι θέλει εκπαιδευμένο συνεργείο εφαρμογής.

 

Αν είστε Ξάνθη- Καβάλα- Κομοτηνή όποια κι αν είναι η επιλογή σας στο θέμα του συνεργείου, το Κέντρο Δόμησης και ο Χημικός Μηχανικός Γιώργος Χατζηδημητριάδης μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μια σωστή στεγανοποίηση του μπαλκονιού σας. Και μπορεί να σας υποδείξει ΔΩΡΕΑΝ όλες τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες σε εσάς και το συνεργείο που επιλέξατε, για να αποφύγετε μελλοντικές αστοχίες και άσκοπη σπατάλη χρημάτων.

Περισσότερα εδώ: https://www.kentrodomisis.eu/steganopoiisi-mpalkoniou/

 

Σχετικά Άρθρα