Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Τέρνς Κουίκ: «Ως περιφερειακός σύμβουλος θα είμαι δίπλα και σε κάθε πολίτη, Χριστιανό ή Μουσουλμάνο»

orkomosia terens koyik

«Τον όρκο που έδωσα σήμερα στο Ευαγγέλιο ως Περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τον οφείλω στους 30.000 πολίτες που εμπιστεύτηκαν με τη ψήφο τους τον Συνδυασμό μας εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Μαζί μου ορκίστηκε και ο πλειοψηφών σύμβουλος Δράμας και Πολιτευτής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ηρακλής Χατζηθεοδωρίδης, εκπροσωπώντας και τους άλλους 57 συναδέλφους του Συνδυασμού μας, που έδωσαν και θα συνεχίσουν να δίνουν τον ανιδιοτελή αγώνα τους για την Περιφέρεια. Τον ίδιο αγώνα που έδωσαν μαζί μας και συνεχίζουν, Πολιτευτές και στελέχη των Συντονιστικών των ΑΝΕΛ, που τους ευχαριστώ θερμά.

Η υπόσχεση είναι δεδομένη. Θα τηρηθούν όλες οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις για τη πρόοδο κι ανάπτυξη αυτής της ευλογημένης ακριτικής περιοχής.

Ξεφεύγοντας από παλαιοκομματικές νοοτροπίες, από τις νοοτροπίες ενός νοσηρού πολιτικού συστήματος, δεν πρόκειται να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Απεναντίας, θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια του νέου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, η οποία θα στοχεύει στην ανάπτυξη αυτής της Περιφέρειας, που ήταν στη ζώνη της άγνοιας του αθηνοκεντρικού κράτους.

Η άψογη διαδικασία της τελετής Ορκωμοσίας, δείχνει ότι, ακόμα και σε επίπεδο οργάνωσης και νοικοκυροσύνης, η Περιφέρεια αλλάζει σελίδα.

Ως επικεφαλής του Συνδυασμού μας θα είμαι δίπλα και σε κάθε πολίτη, Χριστιανό ή Μουσουλμάνο.

Αλλά, θα κάνω πράξη – ως ορκισμένος πλέον Περιφερειακός σύμβουλος – την επίσης ανυποχώρητη δέσμευση μου, ότι το πάρτυ του Προξενείου στη περιοχή ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ. Ο Πρόξενος θα περιοριστεί στα αυστηρά διπλωματικά του καθήκοντα και θα σταματήσει με τις αντεθνικές του παρεμβάσεις να «ποτίζει με φαρμάκι» τις εδώ σχέσεις Χριστιανών με Μουσουλμάνους αδελφούς μας.

Επίσης, ένας από τους πρώτους στόχους θα είναι να σταματήσει η εκτεταμένη προσπάθεια τουρκοποίησης των Πομάκων της περιοχής μέσω της τουρκικής γλώσσας.

Οι Πομάκοι θέλουν να μαθαίνουν τη δική τους και όχι αυτή που προσπαθεί να επιβάλλει η Άγκυρα, με τη βοήθεια, δυστυχώς, ακόμη κι εκπροσώπων του ελληνικού πολιτικού συστήματος, με την ευρύτερη και την ειδικότερη έννοια». Αυτή τη δήλωση έκανε στα ΜΜΕ ο Βουλευτής Επικρατείας  των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και ΑΜΘ Περιφερειακός σύμβουλος Τέρενς Κουίκ αμέσως μετά την ορκωμοσία του σήμερα το μεσημέρι (28.08.14) στο Μέγαρο της Περιφέρειας στη Κομοτηνή.

Μαζί του εκ μέρους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ήταν ο Βουλευτής Έβρου Μαρίνος Ουζουνίδης , η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου, ο Πολιτευτής Ροδόπης Κώστας Βουζουκίδης, μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών των ΑΝΕΛ και από τους πέντε νομούς της ΑΜΘ Περιφέρειας και η εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Βίκυ Μουντζούρη.

Σχετικά Άρθρα