Επιχειρηματικότητα Τελευταία Νέα

Τέρενς Κουίκ: «Σταματήστε τις διώξεις με κατασχέσεις, το 85% των επιχειρήσεων είναι σε τραγική κατάσταση»

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ-Δραμας2-620x350

«Τα παραμύθια με τα success stories της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, φτάσανε στο τέλος τους. Η κατάσταση στην παραμεθόρια και ευαίσθητη – εθνικά – Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, έχει φτάσει σε απόλυτα εφιαλτικά επίπεδα.

Ως Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και ως ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, είχα την υποχρέωση να καταθέσω στους συγκυβερνώντες Σαμαρά – Βενιζέλο, την επιστολή που τους απευθύνει δημόσια το Επιμελητήριο Δράμας, με την δραματική προειδοποίηση:

Σταματήστε τις διώξεις με κατασχέσεις, όταν το 85% των επιχειρήσεων είναι σε τραγική κατάσταση από τις δικές σας πολιτικές, ειδάλλως η κοινωνική συνοχή θα διαλυθεί και οι επιπτώσεις δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Την Παρασκευή 26.09.14. το θέμα της επιχειρηματικής ισοπέδωσης της ΑΜ-Θ Περιφέρειας, με εισήγηση του νέου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, μπαίνει για συζήτηση στην ολομέλεια του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Το κείμενο της Ερώτησης που βασίζεται στην ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Δράμας, την οποία γνωστοποίησε στον Τέρενς Κουίκ η Πρόεδρος της Συντονιστικής Δράμας των ΑΝΕΛ Δέσποινα Βατσαλίδου, έχει ως εξής:

ΤΕΡΕΝΣ – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΟΑΕΕ

κ. Πρωθυπουργέ,

κ. Αντιπρόεδρε της Συγκυβέρνησης,

κ. Υπουργέ,

Χωρίς ιδιαίτερο πρόλογο σας καταθέτω και μέσω της Βουλής, επιστολή του Επιμελητηρίου Δράμας, η οποία εκτιμώ ότι έχει ήδη επιδοθεί στα Γραφεία σας.

Σπεύδω να σας την γνωστοποιήσω και με την ιδιότητα του Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, αλλά και ως ΑΜ-Θ Περιφερειακός Σύμβουλος, επικεφαλής του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, με σκοπό να βεβαιωθώ ότι θα την απαντήσετε στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας, αλλά και για να λάβω γνώση των θέσεών σας επί του περιεχομένου της επιστολής – προειδοποίησης.

Υπογράφεται από τον Πρόεδρο του Ε.Δ. Στέφανο Γεωργιάδη και έχει ως εξής:

Θέμα : Ειδοποιητήρια Κατασχέσεων ΟΑΕΕ

Σας ενημερώνουμε μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, για ακόμη μια φορά, ότι η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το 85% των μικρών και μικρομεσαίων, από την έλλειψη ρευστότητας, την υπερφορολόγηση, τις οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, την κατακόρυφη πτώση τζίρου, την κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη, οδηγεί σε αποσύνθεση με τραγικές κοινωνικές επιπτώσεις που θα είναι ορατές το αμέσως προσεχές διάστημα. Σας γνωστοποιούμε ότι ήδη απωλέσαμε το 30% των μελών μας με τις διαγραφές και για όσες ακόμη εκκρεμούν στις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Η ανεργία εκτοξεύεται και οι νέες επιχειρήσεις που δημιουργούνται είναι κυρίως βιοπορισμού. Επιπλέον οι παραγωγικές επιχειρήσεις έχουν οδεύσει ή ετοιμάζονται για την έξοδο προς τις χώρες της Βαλκανικής.

Και ενώ όλα αυτά τα γνωρίζετε εξακολουθείτε να εξασκείται την πολιτική των διώξεων μέσα από ειδοποιητήρια των ΚΕΑΟ που στέλνετε σε χιλιάδες μικρομεσαίους επαγγελματίες που ζουν σε απόγνωση, τόσο αυτοί όσο και οι οικογένειες τους.

 

Και τίθενται τα εξής ερωτήματα:

Ατομικές ειδοποιήσεις υπό μορφή τελεσιγράφου για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων με προθεσμία 20 ημερών εάν δεν αποπληρώσουν τις συνδρομές που χρωστάνε στον Ο.Α.Ε.Ε., φαίνεται να είναι μέτρο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας που έχει εξαγγελθεί;

Τι ασφαλιστικός φορέας είναι αυτός – στον οποίο ο επιχειρηματίας έχει εναποθέσει το παρόν και το μέλλον του – που διώκει τον ασφαλισμένο ως κοινό εγκληματία;

Ενώ έχετε λάβει γνώση για τις γνωμοδοτήσεις έγκριτων συνταγματολόγων οι οποίες κατατέθηκαν και στην Βουλή των Ελλήνων, για την παραβίαση βασικών αρχών του συντάγματος, της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας και των διεθνών αρχών για προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σχετικά με τις διατάξεις που αφορούν την ποινικοποίηση και τον τρόπο είσπραξης των οφειλών από τον ΟΑΕΕ, εξακολουθείτε να επιμένετε με την πολιτική που δεν οδηγεί πουθενά.

Ενώ γνωρίζετε τις προτάσεις των φορέων που δίνουν λύσεις και εξασφαλίζουν την κοινωνική ηρεμία, εξακολουθείτε να οδηγείτε σε τέλμα τόσο τα ταμεία όσο και χιλιάδες πολίτες και οικογένειες.

Απαιτούμε:

1) άρση όλων των διώξεων για τις επιχειρήσεις και πολίτες που μέχρι το 2009 τουλάχιστον, ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, με ταυτόχρονη νομοθέτηση του ορισμού της «επιχείρησης εντός κρίσης».

2) Ευέλικτη ρύθμιση των οφειλών στον ΟΑΕΕ με επιλογές που περιλαμβάνουν ως επιλογές του οφειλέτη, το πάγωμα των οφειλών και εξαγορά τους σε ασφαλιστικό χρόνο, είτε την παρακράτηση από την σύνταξη σε ποσοστό 30%, είτε την καταβολή σε δόσεις τουλάχιστον 100 εφόσον είναι εφικτό.

3) ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κλίμακας, διότι ουδέποτε ο ΟΑΕΕ έλαβε υπόψη του τα έσοδα των επιχειρήσεων και κατάρτιζε υποχρεωτικές αυξητικές ασφαλιστικές κλίμακες ανά τριετία, συν τις επιπλέον αυξήσεις όποτε τον βόλευε.

4 ) μείωση των εισφορών

5) κατάργηση της ποινικοποίησης (νόμος του 1967) διότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη. (επισυνάπτουμε τις γνωμοδοτήσεις)

Άμεσα

6) Να σταματήσει ο τρόπος είσπραξης (υπό μορφή κατασχέσεων), ο οποίος σκοπό έχει να διαλύσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η πρακτική των κατασχέσεων μας βρίσκει καθολικά αντίθετους.

7) Κατάργηση του μέτρου αναγκαστικής είσπραξης μέσω του κέντρου είσπραξης οφειλών Ο.Α.Ε.Ε.

Τα χτυπήματα που δέχεται η μικρομεσαία επιχείρηση στην περιοχή μας, αλλά και σ’ όλη τη χώρα στόχο έχουν τον αφανισμό της και μόνο. Το μόνο που θα επιτευχθεί με την αναγκαστική είσπραξη οφειλών είναι η αύξηση στα λουκέτα, την ανεργία και η διάλυση του κοινωνικού ιστού των ελευθέρων επαγγελματιών και των εργαζομένων τους.

Γι’ αυτό:

Δικαίωμα σας να πιστεύετε στην πολιτική των διώξεων, των αναγκαστικών εισπρακτικών μέτρων, της υπερφορολόγησης κλπ αν και απ’ ότι φαίνετε, μικρή μερίδα της πολιτικής ηγεσίας εξακολουθεί να την υιοθετεί, πλέον, ως επίλυση του οικονομικού προβλήματος.

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε για πολλοστή φορά, όλα όσας σας προαναφέρουμε.

Για τον λόγο αυτό

ΖΗΤΑΜΕ από την κυβέρνηση να σταματήσει άμεσα αυτή την πολιτική. Να αποδεχθεί την κοινή λογική και τις προτάσεις μας. Διαφορετικά η κοινωνική συνοχή διαλύεται και οι επιπτώσεις δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας

Στέφανος Γεωργιάδης»

Κατόπιν αυτών, σας ερωτώ:

Πώς τοποθετήστε και πώς απαντάτε στα 7 (επτά) θέματα που σας ζητά/απαιτεί να επιλύσετε το Επιμελητήριο Δράμας; Παρακαλώ οι απαντήσεις να ειναι μία προς μία στα θέματα αυτά.

Το αντιλαμβάνεσθε, ότι το μόνο που θα επιτευχθεί με την αναγκαστική είσπραξη οφειλών είναι η αύξηση στα λουκέτα, της ανεργίας και η διάλυση του κοινωνικού ιστού των ελεύθερων επαγγελματιών και των εργαζομένων τους;

Αντιλαμβάνεσθε ότι αυτή η εφιαλτική κατάσταση έχει απλωθεί σε ολόκληρη την χώρα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ

Σχετικά Άρθρα