Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Τέλος και στα αποθεματικά αξιοπιστίας λέει το Ποτάμι

Iatrakhs pazari (4)

Ανακοίνωση εξέδωσε το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης αμέσως μετά την έκδοση νομοθετικού περιεχομένου από τον Σύριζα με την οποία παίρνει όλα τα ταμιακά διαθέσιμα από τους ΟΤΑ και τα μεταφέρει στην τράπεζα της Ελλάδος. Με δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε λίγες μέρες ο Πρωθυπουργός εξάντλησε όλα τα αποθεματικά κοινοβουλευτικής αξιοπιστίας που είχε. Στις προγραμματικές δηλώσεις στις 8/2 είχε δηλώσει: «Θα αποκαταστήσουμε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, που είχε καταργηθεί μέσα από συνεχείς πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Η κυβέρνησή μας θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που τήρησε το λόγο της».

Στην ουσία τώρα: Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση εξαντλεί όλα τα αποθεματικά των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσει τον προϋπολογισμό όρθιο για λίγες ακόμη ημέρες. Είναι πια αναπόφευκτη κίνηση. Έτσι όμως, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων η κατάρρευση του κράτους δε θα είναι μερική -όπως θα ήταν σε άλλη περίπτωση- αλλά πλήρης.

Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση εξαντλεί και όποια αποθεματικά διαπραγματευτικής ισχύος της έχουν απομείνει. Οι διαπραγματεύσεις πια έχουν τον χαρακτήρα ζωής ή θανάτου. Οι κορώνες για σκληρή διαπραγμάτευση θα μείνουν κενό γράμμα γιατί η ολιγωρία των συγκυβερνώντων μας έφεραν κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Είναι δεδομένο πως θα έπρεπε να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά τα πράγματα και η κυβέρνηση έχει βαρύτατες ευθύνες για τη σημερινή πορεία. Όμως, έστω και τώρα, ας αναλογιστεί σε τι εφιαλτική θέση έχει φέρει τη χώρα κι ας πάρει τις σωστές αποφάσεις για να αποφύγουμε την καταστροφή.

Ανήσυχος και ο πολιτευτής Ξάνθης του Ποταμιού κ. Γιάννης Ιατράκης

«Δεν είναι δυνατόν η Κυβέρνηση του Σύριζα όχι μόνο να κυβερνά με πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά να θέλει με αυτές να βάλει και χέρι στα χρήματα τα τοπικής αυτοδιοίκησης διευρύνοντας περαιτέρω της ασφυξία της ρευστότητας. Πολύ φοβάμαι ότι είμαστε κοντά σε μια πλήρη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων αλλά και στα πρόθυρα κατάρρευσης και του ίδιου του κράτους μας» μας είπε ο πολιτευτής του Ποταμιού Ξάνθης κ. Γιάννης Ιατράκης.

Σχετικά Άρθρα