ΚουζίναΤελευταία Νέα

Συνταγή: Κίτρινη κολοκύθα ψητή στο φούρνο με γλυκό κρασί!

Είχα βάλει στον μπαχτσέ μου 4-5 ρίζες με κολοκύθες οι οποίες ωρίμασαν και τις έκοψα πριν λίγες μέρες… τις έχω στο μπαλκόνι και λέω να κάνω το παρακάτω γλυκό…

Γλυκιά κολοκύθα… ψητή στο φούρνο με μέλι, κρασί και μπαχαρικά!!! Λίγες θερμίδες και πολλή γεύση!!! Σκέτη, με γιαούρτι ή με παγωτό, αν και τη δοκίμασα πέρσι και πάνω σε ρυζόγαλο και ήταν εξίσου υπέροχη!!! Κεράστε το αμέσως ή κλείστε το σε βάζο αποστειρωμένο και διατηρήστε το στο ντουλάπι για καιρό.

ΥΛΙΚΑ
600 γρ. κίτρινη κολοκύθα
350 γρ. ζάχαρη (καστανή ή άσπρη)
1 ποτήρι κρασιού γλυκό κρασί
Χυμό από 1 πορτοκάλι
1 πρέζα κόλιανδρο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
3 καρφάκια γαρίφαλο
1 ξυλάκι κανέλας
2 κ.σ. μέλι
1 ποτήρι νερό ζεστό (όχι καυτό)
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη για το γαρνίρισμα

kolokitha

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Καθαρίζουμε την κίτρινη κολοκύθα και την κόβουμε σε μεγάλους κύβους ή σε μικρές κυδωνάτες φέτες.

Διαλύουμε το μέλι στο ζεστό νερό.

Βάζουμε τα κομμάτια της κολοκύθας σε βαθύ ταψί και περιχύνουμε με το νερό, το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας, το κόλιανδρο, τα γαριφαλάκια, το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη.

Βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί έως ότου μαλακώσει η κολοκύθα και δέσει το σιρόπι.

Σερβίρουμε χλιαρή την κολοκύθα σκέτη ή επάνω σε γιαούρτι, πασπαλισμένη με επιπλέον κανέλα και καρυδόψιχα και απολαμβάνουμε ένα νοστιμότατο επιδόρπιο με λίγες θερμίδες.

 

Καλή επιτυχία

Σχετικά Άρθρα