Αθλητικά Τελευταία Νέα

Συνεχίζουν οι Ξανθιώτες στο σχ. πρωτάθλημα Λυκείων Ποδοσφαίρου και βόλεϊ

 sxoliko protathlhma

Ολοκληρώθηκε στην Ξάνθη το πρώτο στάδιο προκριματικών παιχνιδιών της Β΄φάσης Πανελλήνιων σχολικών αγώνων Λυκείων. Πιο συγκεκριμένα, στο Αμοιρίδιο Αθλητικό κέντρο το 3 ο ΓΕΛ Ξάνθης (Α. Μιχαλοπούλου) ηττήθηκε στο μπάσκετ τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια (πιο δύσκολα) από την αντίστοιχη σχολική πρωταθλήτρια ομάδα Δράμας (Γαιτάνης). Αξίζει να αναφερθεί ότι στις τάξεις των Δραμινών γειτόνων περιλαμβάνονταν μαθητές με συμβόλαιο και αγωνιστική παρουσία στον τοπικό ΚΑΟΔ, που συμμετέχει στην Α΄ εθνική κατηγορία μπάσκετ.

Πιο άνετα από το μπάσκετ το ΓΕΛ Προσοτσάνης (συμμετείχε πέρυσι στο Παγκόσμιο σχ. πρωτάθλημα στην Τραπεζούντα- Τουρκία) επικράτησε του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης (Ο. Λαμπάκη).

Στο ΔΑΚ η ομάδα ποδοσφαίρου του 2 ου ΓΕΛ (Η. Καραλίδης) πήρε την “άτυπη” ρεβάνς για τους Ξανθιώτες καθώς επικράτησε άνετα με 6-0  απέναντι στην πρωταθλήτρια ποδοσφαίρου του όμορου νομού (ΓΕΛ Νευροκοπίου), ενώ στο βόλεϊ Λυκείων οι νίκες μοιράστηκαν ανάμεσα σε αγόρια και κορίτσια. Το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης (Β. Ηλιάδης) νίκησε με 2-0 σετ στα αγόρια, ενώ με το ίδιο σκορ ηττήθηκαν τα κορίτσια από το 4ο ΓΕΛ Δράμας που έκλεψε την παράσταση  με την αγωνιστική του απόδοση (…και όχι μόνο !).

Στην επόμενη αγωνιστική συνέχεια οι νικήτριες ομάδες της Ξάνθης, αναμένουν να αναμετρηθούν με τους αντίστοιχους νικητές των παιχνιδιών Κομοτηνή – Έβρος.  Οι σχ. αγώνες Λυκείων ολοκληρώνονται κάθε χρόνο με την τελική Γ’ φάση των αθλημάτων που διεξάγεται υπό μορφή final four σε επιλεγμένες πόλεις της χώρας.

Τον Φεβρουάριο τέλος ξεκινούν οι σχολικοί αγώνες Γυμνασίων και Δημοτικών σχολείων, ενώ η φετινή διοργανωτική επιτροπή (ΟΕΣΑ Ξάνθης) αναμένεται να παρουσιάσει μια νέα εικόνα σχ. δράσεων, ενταγμένη στην κατεύθυνση του “Κοινωνικού σχολείου” όπως αυτή προβλέπεται από το ΥΠΑΙΘ.

 

 

Σχετικά Άρθρα