slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Συνεχίζει ο χαμός με τους Λαθρομετανάστες που περνούν τον Έβρο

Συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Συρίας οι οποίοι μετέφεραν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν στις 8-5-2018 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή της Νέας Βύσσας Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 30 και 23 ετών, οι οποίοι μετέφεραν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας και Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο (2) διακινητές, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με δύο (2)  πλαστικές βάρκες,  είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 100 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκαν δύο (2) πλαστικές βάρκες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Συνελήφθη 21χρονος υπήκοος Συρίας ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη στις 9-5-2018 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας, 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος μαζί με έναν ακόμη συνεργό του που αναζητείται, προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, στους Αμαξάδες Ροδόπης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 21χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στον ανατολικό κόμβο Ξάνθης το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση αρχικά την Κομοτηνή, ενώ στη συνέχεια, στο ύψος του οικισμού Ιάσμου, κατευθύνθηκε προς την πόλη της Καβάλας, όπου τελικά ακινητοποιήθηκε. Στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τη σύλληψη οι δύο δράστες, τράπηκαν πεζή σε φυγή, πλην όμως ο 21χρονος συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ ο συνοδηγός διέφυγε και αναζητείται.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του 21χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης καθόσον αντιστάθηκε κατά την σύλληψή του.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου.

Συνελήφθησαν δύο διακινητές οι οποίοι μετέφεραν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν στις 10-5-2018 το πρωί, στην παρέβρια περιοχή της Γεμιστής Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 30 και 24 ετών, οι οποίοι μετέφεραν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν, Αφγανιστάν και Μπανγκλαντές.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι τους εντόπισαν να μεταφέρουν, παράνομα, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκε η παραπάνω βάρκα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Σχετικά Άρθρα