Αστυνομικά

  Συνελήφθησαν 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν 11-5-2017)το πρωί, στο νομό Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 27 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, χθες το πρωί, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήματα στάσης στους οδηγούς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν, συνέχισαν την πορεία τους και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου, αφού το ακινητοποίησε στην Εγνατία οδό (ύψος Καβάλας), διέφυγε πεζός σε παρακείμενη δασική περιοχή και έκτοτε αναζητείται. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, εντοπίστηκαν τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Πακιστάν.

Το δεύτερο όχημα, εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης. Πλησίον της Νέας Περάμου, ο 27χρονος οδηγός του, το ακινητοποίησε και μαζί με τον 23χρονο συνοδηγό, επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από αυτούς ήταν υπήκοοι Πακιστάν και δύο (2) υπήκοοι Ινδίας.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

Σχετικά Άρθρα