slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Συναυλία Γρηγόρη Μπιθικώτση και Χάρη Βαρθακούρη σήμερα. Το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς πόλης για σήμερα Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου

Κεντρική Σκηνή – Πλατεία Μητροπόλεως

20:30 Συναυλία Γρηγόρη Μπιθικώτση και Χάρη Βαρθακούρη

 

Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή – Βασ. Σοφίας & Ύδρας

20:00 Συναυλία με την Φωτεινή Τσιγάρα και την Εύα Ιατρίδου

Η Εύα Ιατριδου και η Φωτεινή Τσιγάρα είναι δυο μαθήτριες της τρίτης Λυκείου που ασχολούνται εδώ και μερικά χρόνια με τη μουσική. Παίζουν κυρίως pop και έντεχνη μουσική.

Φωτεινή: φωνή, κιθάρα

Εύα: πιάνο, φωνή

 

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

18:00 Capoeira  

To Εργαστήριο Capoeira της ΦΕΞ οργανώνει σεμινάριο Capoeira με δασκάλους από το Group Jacobina Arte της Θεσ/νικης. Το εργαστήρι capoeira της Φ.Ε.Ξ. ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2011, είναι κομμάτι του Groupo International Jacobina Arte με ιδρυτή το Mestre Pitbull από την Bahia, Βραζιλία και έχει παρουσία σε 6 χώρες.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Εργαστήριο Capoeira ΦΕΞ

 

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Καπναποθήκη Π»

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης κ Παράδοσης

20:00 Έκθεση  Ζωγραφικής-Φωτογραφίας: «Τα Ωραία του Πέραν»  

Οι θυρεοί της νοσταλγίας, τα κολάζ των παιδικών αναμνήσεων, τα οικογενειακά κειμήλια και τα οικογενειακά φωτογραφικά άλμπουμ γεμισμένα με πορτραίτα τραβηγμένα σε φωτογραφικά στούντιο μιας άλλης εποχής, τα Ρωμαίικα σχολεία και οι εκκλησίες, τα εμπορικά καταστήματα και τα ζαχαροπλαστεία, οι χρησιμοποιημένοι χάρτες και τα μικρά αναμνηστικά αντικείμενα – τρόπαια των επίμονων περιηγήσεων, οι καθημερινές εικόνες, οι μυρωδιές και οι ήχοι, η ζωή, εν γένει, που διαπλέκεται τόσο στενά με την ιστορία, ενώ ολοένα αλλάζει, όλα αυτά και πολύ περισσότερα, αποτελούν την πολύτιμη παρακαταθήκη των «Ωραίων του Πέραν» που επιχειρούν αποσπασματικά ίσως αλλά ευφραντικά αυτοαναφορικά να ανακαλέσουν και να αφηγηθούν οι 15 συμμετέχοντες στη μαγική αυτή διαδρομή.

Εικαστικοί: Όλγα Αλεξοπούλου, Νίκος Βατόπουλος, Τάσος Βενετσανόπουλος, Ειρήνη Βογιατζή, Ανδρέας Γεωργιάδης, Κατερίνα Ζαχαροπούλου, Μηνάς Καμπιτάκης, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Ένη Κούκουλα, Αλέξανδρος Μασσαβέτας, Γεύσω Παπαδάκη, Πάρις Πετρίδης, Κωνσταντίνος Πίττας, Βαγγέλης Πουλής, Βιργινία Φιλιππούση.

Επιμέλεια έκθεσης: Ίριδα Κρητικού – Κριτικός Τέχνης

Οργάνωση: ΙΘΤΠ, «Συμμαχία για την Ελλάδα»

Ώρες λειτουργίας: 18:00 – 21:00, Διάρκεια έκθεσης: 5/9 έως 30/9

Είσοδος Ελεύθερη.

 

 

Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης, «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Στο στέκι του Συλλόγου Μικρασιατών, Ιωακείμ Σγουρού απέναντι απο το παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής,( πάνω και πίσω από το καφέ Μπλέ), τραγούδια της Προποντίδας και της Πόλης και ρεμπέτικο-λαϊκό πρόγραμμα. Με μεράκι και αγάπη για τις πατροπαράδοτες γεύσεις οι κυρίες του συλλόγου μαγειρεύουν με συνταγές των γιαγιάδων.

 

Σύλλογος Κυπρίων Ξάνθης

Της Κύπρου Παραμύθια.


 

 

Σχετικά Άρθρα