Γενική

Συναυλία από το 1 ο και 3 ο ΓΕΛ για το φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή και στην Ξάνθη στο αμφιθέατρο της κεντρικής πλατείας το Σάββατο στις 17 Σεπτέμβρη.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Νίκο Βαργεμίδη μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ.

Οι εκδηλώσεις ανοίξαν με συναυλία από μαθητικό συγκρότημα από το 1ο και 3ο ΓΕΛ και το 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης και συνεχίστηκαν με την ομάδα κρουστών της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης (ΦΕΞ), τους «bb5 percussion system».

Ακολούθησε μουσικό – θεατρικό αφιέρωμα στον ηρωικό Μάη του ΄36.

Μετά την ομιλία η βραδιά συνεχίστηκε σε ροκ ρυθμούς από φοιτητικό συγκρότημα και έκλεισε με την εμφάνιση του Ξανθιώτικου συγκροτήματος MEDS.

Στο χώρο του φεστιβάλ λειτούργησε μαθητικό στέκι στο οποίο παίξαμε το παιχνίδι «η ιστορία της πόλης μας – ιστορία ταξικών αγώνων», φοιτητικό στέκι με παρουσίαση της θέσης του Κ.Κ.Ε για την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση και εργατικό στέκι.

Στον παιδότοπο που λειτουργούσε στο χώρο του φεστιβάλ, οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το διάστημα μέσω τηλεσκοπίου και να μάθουν για τους πλανήτες και τα αστέρια.

Τέλος, στο χώρο του Φεστιβάλ είχε στηθεί έκθεση για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας και για τον Μάη του 1936 και το καπνεργατικό κίνημα στην περιοχή.

kne (3) kne kne (1) kne (2)

 

Σχετικά Άρθρα