slider Αγροτικά Τελευταία Νέα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣΟΕΕ- ΕΛΓΑ

Την ηγεσία του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων συνάντησαν χθες στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ, εκπρόσωποι του ΔΣ του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.).

Στην συνάντηση αυτή, από πλευράς ΕΛΓΑ παρευρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Θεοφάνης Κουρεμπές και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Αθανάσιος Ζαννιάς, τον Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. εκπροσώπησαν ο α’ αντιπρόεδρος κ. Νικήτας Πρίντζος και τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου κ.κ. Δημήτριος Ντούρος, Διονύσιος Φόλιος, Βασίλειος Παρόλας, Ευθύμιος Φωτεινός, Διονύσιος Κακολύρης, καθώς και το μέλος του εποπτικού συμβουλίου κ. Αξιώτης Καμπρούδης.

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι έντονες και συνεχείς βροχές και χαλαζοπτώσεις του Ιουνίου σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε όλη την Ελλάδα, ειδικότερα σε καλλιέργειες που ήταν έτοιμες για συγκομιδή και σε άλλες που βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης.

Οι εκπρόσωποι του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. έκαναν εκτενή και αναλυτική αναφορά στα προϊόντα και τις περιοχές που επλήγησαν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες του περασμένου μήνα και ζήτησαν επίσπευση των διαδικασιών εκτίμησης και αποζημίωσης των ζημιών από τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ, καθώς χιλιάδες αγρότες βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.

Από την πλευρά της, η ηγεσία του ΕΛΓΑ υποσχέθηκε ότι βάσει του κανονισμού που διέπει τη λειτουργία του Οργανισμού, θα αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό όλοι οι παραγωγοί που είδαν τις εκμεταλλεύσεις τους να καταστρέφονται από πλημμυρικά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις, ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν χρήση κάθε δυνατότητας που τους παρέχεται, προκειμένου να αποζημιωθούν και καλλιέργειες οι οποίες «χτυπήθηκαν» από τις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις, αλλά δεν εμπίπτουν στον κανονισμό.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και ΕΛΓΑ δεσμεύθηκαν για τακτικές επαφές μεταξύ τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν με διάλογο και συγκεκριμένες προτάσεις όλα τα προβλήματα τα οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Σχετικά Άρθρα