Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Συνάντηση Αυγενάκημε τον Δήμαρχο Γιώργο Τσιτιρίδη

Στα πλαίσια του οδοιπορικού «Συμφωνία Αλήθειας με Αγρότες και Κτηνοτρόφους», κλιμάκιο της ΝΔ με συντονιστή τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Λευτέρη Αυγενάκη, επισκέφτηκε την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 την Γενισέα, έδρα του Δήμου Αβδήρων.

Στην Αίθουσα του Μουσείου Παραδοσιακών Ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστου Μέτιου, του Δημάρχου Αβδήρων κ. Γιώργου Τσιτιρίδη και Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου, του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτευτών, μελών και φίλων της Νέας Δημοκρατίας, εκπροσώπων αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων, καθώς και αγροτών της περιοχής.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γραφείο του Δημάρχου Αβδήρων, παρουσία των κ. Λευτέρη Αυγενάκη, κ. Βασίλη Οικονόμου Τομέαρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της ΝΔ, κ. Χρήστου Μέτιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Θωμά Μίχογλου Δημάρχου Τοπείρου, όπου επισημάνθηκαν τόσο από το Δήμαρχο Αβδήρων, όσο και από το Δήμαρχο Τοπείρου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι αλλά και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Αβδήρων αναφέρθηκε:

Στα προβλήματα αποζημιώσεων των αγροτών και των κτηνοτρόφων από τις πλημμύρες και τον ανεμοστρόβιλο που έπληξαν την περιοχή τα έτη 2015 και 2016 αντίστοιχα.

Στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσης των παράλληλων έργων του αναδασμού της Γενισέας και στις καθυστερήσεις ολοκλήρωσης των εν εξελίξει αναδασμών, όπως αυτών του Κουτσού και του Σουνίου, καθώς και της αναγκαιότητας υλοποίησης νέων αναδασμών σε άλλους οικισμούς του Δήμου μας.

Στα προβλήματα ολοκλήρωσης των τριών (3) ενταγμένων έργων του Δήμου Αβδήρων στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (επέκταση αρδευτικού δικτύου, αναπλάσεις οικισμών).

Στην παραχώρηση της έκτασης των Λουτρών της Ποταμιάς στο Δήμο Αβδήρων από το ΤΑΙΠΕΔ – ΕΤΑΔ, προκειμένου να είναι δυνατή η περεταίρω αξιοποίηση τους.

Στην μη πρόβλεψη κινήτρων για την Δημοτική Ενότητα Αβδήρων και το Δήμο Τοπείρου στα πλαίσια του Νέου Αναπτυξιακού νόμου.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επισκεφθεί το Δήμο Αβδήρων για να ενημερωθεί αναλυτικότερα για τα προβλήματα του Δήμου, στο πλαίσιο επαφών που θα έχει με όλους τους Δήμους της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Αβδήρων προσέφερε ως ανάμνηση της επίσκεψής τους στον ιστορικό Δήμο Αβδήρων από ένα αγαλματίδιο του Δημόκριτου και βιβλία για τα Αρχαία Άβδηρα, την Γενισέα και άλλους οικισμούς του Δήμου.

avgenakis avdhra (2) avgenakis avdhra (1) avgenakis avdhra avgenakis avdhra (3)

Σχετικά Άρθρα