Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Συμβασιούχοι Ξάνθης: Σήμερα Δευτέρα η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για τα δεδουλευμένα. Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια!!!

Μετά την απόρριψη από το Πρωτοδικείο Ξάνθης της αίτησης προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει οι συμβασιούχοι του δήμου, προκειμένου να λάβουν έναντι, τμήμα των δεδουλευμένων τους, οι συμβασιούχοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους για τη σήμερα 8 Μαΐου 2017, ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν υποβάλει προκειμένου να τους καταβληθεί η μισθοδοσία τεσσάρων μηνών.

Η αίτηση δικάστηκε και απορρίφθηκε στις 19 Απρίλιου και πλέον οι συμβασιούχοι του δήμου Ξάνθης, παραμένουν απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες, βιώνοντας όπως καταγγέλλουν τραγικές καταστάσεις.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου, πάντως προκάλεσε την έντονη δυσφορία και αγανάκτηση των συμβασιούχων, αφού όπως σημειώνουν σε ανάλογες περιπτώσεις συνάδελφων τους, υπήρξαν θετικές δικαστικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι με αποφάσεις Πρωτοδικείων και Ειρηνοδικείων, υπήρξαν προσωρινές διαταγές και έλαβαν έναντι των δεδουλευμένων τους, συμβασιούχοι, εργαζόμενοι σε δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και συμβασιούχοι του δήμου Πειραιά, καθώς και άλλων δήμων της χώρας, προκειμένου να εξασφαλίσουν στοιχειώδη διαβίωση.

Αυτήν την ώρα πάνω από 150 εργαζόμενοι των δήμων αλλά και οι δήμαρχοι είναι συγκεντρωμένοι μπροστά από τα δικαστήρια της Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα