slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Συλλαλητήριο την Κυριακή κατά της ΝΑΤΟϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη

ΟΧΙ στην εγκατάσταση της ΝΑΤΟϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 11 π.μ.

στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ με ομιλητές τους

Χρήστο Τρέλλη, μέλος Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ

Νίκο Παπαναστάση, αντισυνταγματάρχης ε.α., μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΕΕΔΥΕ και Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

Εκπρόσωπο  Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που οι διεθνείς εξελίξεις είναι σύνθετες και επικίνδυνες. Σε όλες τις περιοχές του πλανήτη  εκδηλώνονται θερμές εστίες αντιπαραθέσεων, προσωρινών ή μονιμότερων στρατιωτικών συγκρούσεων, ιμπεριαλιστικών πολέμων.

Τα ενεργειακά κοιτάσματα που εντοπίστηκαν στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Κύπρο, οι έρευνες στον Ελληνικό θαλάσσιο  χώρο και σε άλλες περιοχές, οι αγωγοί μεταφοράς ενέργειας από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, γενικότερα την Κασπία, τη Μέση Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο, όπως και σε άλλες περιοχές της υδρογείου,  τραβούν μεγάλα ανταγωνιζόμενα συμφέροντα, διεθνούς εμβέλειας ενεργειακούς ομίλους. Συνολικά,  διευρύνεται  το πεδίο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστή στην πολιτική της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας  συμμετέχει σε αυτούς τους ανταγωνισμούς, εκθέτοντας το λαό και τη χώρα σε μεγάλους κινδύνους. Αυτή την περίοδο βάζει πλάτη για να ενισχυθεί η παρουσία  των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ αλλά και της  ΕΕ, στα Δυτικά Βαλκάνια με την ολοκλήρωση της ένταξης της FYROM στο NATO μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του (Ιούλης 2018),  και αργότερα στην

Ε. Ε. για να μειώσουν την επιρροή  της Ρωσίας στην περιοχή.

Γι΄αυτό η κυβέρνηση πανηγυρίζει που η περιοχή μετατρέπεται σε μεταφορικό κόμβο με τη σιδηροδρομική σύνδεση με Βουλγαρία, το ξεπούλημα των λιμανιών Αλεξανδρούπολης και Καβάλας σε πολυεθνικούς κολοσσούς των logistics και σύνδεσή τους με το σιδηρόδρομο  αλλά και σε ενεργειακό κόμβο,  με την κατασκευή του ΤΑΡ, του IGB, των πλωτών σταθμών για το LNG.

Γι΄αυτό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμφώνησε με τις ΗΠΑ την επέκταση  της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας στα πλαίσια της οποίας συμφώνησε στη δημιουργία βάσης Ελικοπτέρων στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Όπως συμβαίνει με τις ευρωατλαντικές  βάσεις και τα στρατηγεία, που υπάρχουν χρόνια τώρα στη χώρα μας, έτσι και αυτή η βάση στην Αλεξανδρούπολη, θα αξιοποιηθεί για να βελτιώσουν τη θέση τους μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στη μοιρασιά της πίτας που προέρχεται από τη ληστεία των λαών και για να ενισχυθεί  η θέση του ΝΑΤΟ στον ανταγωνισμό του με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα. Όμως ο λαός είναι ο μεγάλος χαμένος που  τώρα  ματώνει από τα μνημόνια την ανεργία, τους φόρους και «αύριο» θα κληθεί να ματώσει και να γίνει κρέας για τα κανόνια.  Ήδη  η βάση ελικοπτέρων Αλεξανδρούπολης αξιοποιήθηκε δύο φορές  από τα ΝΑΤΟΙΚΑ στρατεύματα.

Σε καλούμε να πάρεις μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη για να απαιτήσουμε:

Όχι στην εγκατάσταση της ΝΑΤΟϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη.

Όχι στη συμφωνία κυβέρνησης – ΗΠΑ.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Όχι στην πολιτική που μετατρέπει τις μειονότητες σε εργαλείο της ιμπεριαλιστικής πολιτικής. Οι μειονότητες γέφυρες φιλίας των λαών.

Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι άλλες Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό.

Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές.

Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Σχετικά Άρθρα