Επιστολές Τελευταία Νέα

«Στο κενό μια ακόμα προσπάθεια φίμωσης του νοσοκομειακού κινήματος και τρομοκράτησης των εργαζομένων»

Τον Οκτώβριο του 2012 ο τότε υποδιοικητής του Νοσοκομείου, υπό την ανοχή της διοίκησης Μπαμπαλίδη, ανέλαβε το «καθήκον» μιας ακόμη δίωξης κατά του Δ.Σ. της Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ, μηνύοντάς την για την ανάρτηση αφίσας με γελοιογραφία του Άρη Πετρουλάκη της «Καθημερινής». Στην εν λόγω αφίσα καλούσαμε τους Ξανθιώτες να υπερασπιστούν  την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου.

Προφανείς στόχοι της διοίκησης ήταν να τεθούν τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ. σε διαθεσιμότητα/αργία κατηγορούμενα για συκοφαντική δυσφήμιση του νοσοκομείου (καθώς ήταν εις γνώση της οι σχετικές προβλέψεις του Υπαλληλικού Κώδικα) και ως εκ τούτου να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι. Τότε απαντήσαμε ότι όποιο μέσο και αν χρησιμοποιήσει το Υπουργείο  και η διοίκηση δεν θα κατορθώσουν να μας φιμώσουν, δεν θα καταφέρουν να μας κάνουν να πάψουμε να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των ασθενών σε δωρεάν και ποιοτική Υγεία. Η δικαίωσή μας δεν άργησε να έρθει: μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης η μήνυση του τότε υποδιοικητή απερρίφθη από τις εισαγγελικές αρχές και τέθηκε στο αρχείο.

Συνεχίζουμε μαζί με τους πολίτες της Ξάνθης (τους οποίους και ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση) τον κοινό μας αγώνα, υπερασπιζόμενοι την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το Δ.Σ. της Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ.Ξ.

Σχετικά Άρθρα